ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Τέλος στο iTunes έπειτα από 18 χρόνια

Apple: Τέλος στο iTunes έπειτα από 18 χρόνια

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να το αντικαταστήσει με τρεις νέες εφαρμογές, χωρίζοντας μουσική, τηλεόραση και Podcast
To τέλος εποχής για το iTunes ήταν προδιαγεγραμμένο, εδώ και καιρό.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε κυκλοφορήσει έντονα αυτό το σενάριο από κάποια ΜΜΕ, αλλά ελάχιστοι το πίστεψαν. Βέβαια, έχει ξεκινήσει ως φήμη εδώ και χρόνια.
Τελικά, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple Inc., που ξεκίνησε τη Δευτέρα, είναι πια γεγονός: η διάσημη εφαρμογή για ακρόαση μουσικής αποσύρεται έπειτα από 18 χρόνια ζωής, έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση της μουσικής.
Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που το iTunes έκανε πρεμιέρα στο Macworld Expo 2001, προσφέροντας μια λύση σε μια βιομηχανία που αγωνίζεται με την πειρατεία. Από τότε, έχει εξελιχθεί σε έναν μιντιακό κολοσσό καθιστώντας το iTunes απαραίτητο για τους χρήστες που θέλουν να καταναλώνουν μουσική, ταινίες και τηλεόραση. Βέβαια, παρά το ότι βοήθησε στην καθιέρωση της εποχής του iPod και ήταν ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους αποθήκευσης μουσικής, το iTunes έγινε ολοένα και πιο αργό, καθώς η Apple προσέθετε όλο και περισσότερες λειτουργίες στην εφαρμογή.
Η Apple σχεδιάζει τώρα, λοιπόν, να αντικαταστήσει το iTunes με τρεις νέες εφαρμογές, χωρίζοντας μουσική, τηλεόραση και Podcast. Η εταιρεία έχει ήδη αποκεντρωμένα μέσα ενημέρωσης τόσο σε iPads όσο και σε iPhones, τα οποία προσφέρουν το τρίο των εφαρμογών.
Η Apple φαίνεται πως θα αντικαταστήσει το iTunes με ξεχωριστές εφαρμογές στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του MacOS.
Σε κάθε περίπτωση, είναι το τέλος μιας (μουσικής) εποχής.

Related posts

Επίθεση από χάκερ στις ελληνικές ιστοσελίδες – Ποιος κίνδυνος υπάρχει

Κώστας Παππάς

Η τηλεόραση έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι μέσο ενημέρωσης

Κώστας Παππάς

Εντυπωσίασε όλη την Ασία η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..