• Home
  • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
  • Το 38ο Καρναβάλι Γυναικών «βούλιαξε» την Άρτα – Τρελό ξεφάντωμα μέχρι το πρωί
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Το 38ο Καρναβάλι Γυναικών «βούλιαξε» την Άρτα – Τρελό ξεφάντωμα μέχρι το πρωί

Την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων σήμανε το 38ο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας, χθες το βράδυ 2 Μαρτίου 2019 στο Κέντρο της Άρτας, που είναι ίσως η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση της περιοχής.
Τριάντα γκρουπ και εκατοντάδες συμμετοχές παρέλασαν από την πλατεία Κιλκίς μέχρι την πλατεία Μονοπωλείου μέσω της οδού Σκουφά, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους θεατές της νυχτερινής παρέλασης που διήρκεσε περίπου 2 ώρες. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση, δεν σταματούσαν ούτε στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν, παρασύροντας στους ρυθμούς τους θεατές της παρέλασης, που περίμεναν στα πεζοδρόμια για να δουν από κοντά τη θεματολογία και τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές των καρναβαλιστών.
Παράλληλα αναβίωσε μετά από αρκετά χρόνια ο σοκοφρετοπόλεμος, 2 χιλιάδες σοκοφρέτες ρίχθηκαν από τον δεύτερο όροφο στην οδό Σκουφά στο ύψος της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως.
Μετά το τέλος της παρέλασης, η καρναβαλική διασκέδαση συνεχίστηκε στην πόλη της Άρτας και διήρκησε όλη την νύχτα, τόσο σε πεζόδρομους και πλατείες, όσο και σε νυχτερινά καταστήματα, όπου είχαν οργανωθεί πολλά πάρτι και χοροί.
Στην δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης ανέφερε τα εξής:
«Όλη πόλη από σήμερα έχει μετατραπεί σε μια παρέα, καθώς ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με το παραδοσιακό πλέον Καρναβάλι Γυναικών Άρτας, το οποίο έχει γίνει θεσμός και ως Δημοτική Αρχή το στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Άρτα είναι στο επίκεντρο και των καρναβαλικών εκδηλώσεων και αποτελεί πόλο έλξης και για επισκέπτες αυτή την περίοδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την άτυπη ομάδα του Καρναβαλιού Γυναικών για την άριστη συνεργασία, όλους τους εθελοντές, την Ελληνική Αστυνομία, τον Αντιδήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Νίκο Λιόντο, όλους τους συμμετέχοντες στα καρναβαλικά γκρουπ, τα ΜΜΕ, τα στελέχη του Δήμου και φυσικά όλους τους Αρτινούς και τις Αρτινιές που παρέστησαν μαζικά».
To 38ο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας προβλήθηκε ζωντανά εδώ στο arta2day.gr και είχαν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι απανταχού Ηπειρώτες.

Δείτε το στην αρχική σελίδα σε επανάληψη

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Έναρξη αγωνιστικής περιόδου με 5 αγωνιστικά τμήματα ο ΒΑΟ Άρτας

Κώστας Παππάς

Συνάντηση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Με εθελοντική προσφορά η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..