• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό στο ΠΓΝ Ιωαννίνων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό στο ΠΓΝ Ιωαννίνων

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης στο Σώμα ότι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι ο τέταρτος που λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα και θα δέχεται προς εξέταση δείγματα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, συν την Κέρκυρα. «Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που έχει σε αυτόν τον τομέα η περιοχή μας, καθώς οι απαντήσεις για τα δείγματα που λαμβάνονται θα δίνονται αυθημερόν και δεν θα τις αναμένουμε επί ημέρες όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, με όλες τις παρενέργειες που προκαλούνται στο χώρο των νοσοκομείων», τόνισε.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια έχει προβεί σε παραγγελίες υγειονομικού υλικού για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε αναμονή εκτέλεσης τους. Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πιστώσεις ύψους 74.400 ευρώ για απολυμάνσεις, προμήθεια Υγειονομικού Υλικού και Υλικών Καθαριότητας και Υγιεινής.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: 27.490 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 73 νεκροί και 342 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

Νέα γεώτρηση για την κοινότητα της Καμπής

Κώστας Παππάς

Τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό οδηγού στην Καμπή Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..