• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας – Ασφάλεια εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας – Ασφάλεια εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά περιστατικά βίαιης επίθεσης απέναντι σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου ( νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό) έλαβαν χώρα στους χώρους δουλειάς.
Πριν λίγες μέρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το προσωπικό που ήταν εκείνη την στιγμή σε βάρδια, βρέθηκε να αμύνεται στον χώρο εργασίας του, χωρίς θυρωρό, χωρίς φύλακα, αφού αυτές οι θέσεις καταργήθηκαν στις μνημονιακές εποχές που ζούμε. Πολίτες που είχαν προσέλθει ως ασθενείς ή συνοδοί ασθενών, έσπασαν την πόρτα του ΤΕΠ, απειλούσαν, φώναζαν και κινούνταν απειλητικά προς τους εργαζόμενους γιατί «έτσι θεωρούσαν αυτοί ότι έπρεπε να κάνουν». Παρόμοια περιστατικά, μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης, έχουν συμβεί αρκετές φορές.
Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ!
Δεν μπορούμε να δουλεύουμε κλειδωμένοι μέσα στα γραφεία, στις κλινικές, στα τμήματα, στα ΚΥ! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε ένας και δύο στην βάρδια!
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, την 6η Υ.ΠΕ, την Διοίκηση του Νοσοκομείου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.
Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην φύλαξη των Νοσοκομείων και των ΚΥ. Απαιτούμε αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για να μην εφημερεύει κανένας μόνος του!
ΚΥ Βουργαρελίου
Το ΚΥ Βουργαρελίου διεκδικεί την πρωτοτυπία να είναι ένα ΚΥ με ένα μόνο ειδικευμένο γιατρό: τον διευθυντή του!
Η συνολική του λειτουργία, στηρίζεται από πλευράς ιατρικού προσωπικού στους αγροτικούς γιατρούς. Έτσι βρίσκεται σήμερα, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, να εξυπηρετεί πάνω από 15.000 πληθυσμό λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, μόνο με εκπαιδευόμενους γιατρούς! Οι οποίοι αγροτικοί γιατροί εφημερεύουν μόνοι τους, χωρίς ειδικευμένο γιατρό, στο ΚΥ και ταυτόχρονα καλύπτουν τις ανάγκες εφημέρευσης και του Νοσοκομείου Άρτας, σε ένα πλήρως εντατικοποιημένο περιβάλλον εργασίας.
Συνολικά προβληματική βέβαια είναι η κατάσταση στο σύνολο των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νομό Άρτας, αφού ελλείψεις ιατρικού προσωπικού υπάρχουν και στο ΚΥ Άρτας, στο ΚΥ Αγνάντων ,ενώ ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων και φυλάκων υπάρχου στο ΚΥ Άνω Καλλεντίνης.
Ζητάμε να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσει επιτέλους για τους πολίτες και τον λαό, η, από παντού εξαγγελλόμενη, πρωτοβάθμια υγεία!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα Νοσοκομεία και τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες και του Νοσοκομείου και των πολιτών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για αύξηση των προϋπολογισμών για την υγεία
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για ένα δημόσιο σύστημα υγείας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις, για να είναι η υγεία ένα δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε όλο το λαό.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό, να οργανώσουμε τον αγώνα για να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στην λιτότητα, στις πολιτικές επιτροπείας, στην εμπορευματοποίηση της υγείας, στο ξεπούλημα της χώρας.
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Διαγραμμίσεις και δημιουργία διαβάσεων πεζών σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων

Κώστας Παππάς

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου και ανακοίνωση Υποψηφίων από τον Χρήστο Τσιρογιάννη

Κώστας Παππάς

Άρτα: Πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαράδρα – Στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..