• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Συνάρτηση – Συνεργασία Γ. Στύλιου με τον Εμπορικό σύλλογο Άρτας, Λογιστές και Φοροτεχνικούς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάρτηση – Συνεργασία Γ. Στύλιου με τον Εμπορικό σύλλογο Άρτας, Λογιστές και Φοροτεχνικούς

Σε καλό κλίμα και με πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Γιώργου Στύλιου με τα Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας (Ε.Φ.Ε.Ε. Α.Φ.) και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των παραπάνω κλάδων. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των συλλόγων.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. Α.Φ.επισήμανε στον κ. Στύλιο ότι οι Φοροτεχνικοί και οι Λογιστές έφτασαν στα όρια των σωματικών και ψυχολογικών τους αντοχών κατά την περίοδο του κορωνοϊού λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας με τις προς υποβολή αιτήσεις στις διάφορες πλατφόρμες και των πολύ σύντομων προθεσμιών που είχαν τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
• Νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία», γεγονότα ασθένειας, εγκυμοσύνης, θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών με παράταση χρόνου υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών που εξυπηρετούν.
• Τροποποίηση του ορίου υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων. Πρόβλεψη υπογραφής από μηδενική βάση και για τις δηλωτικές υποχρεώσεις χαρακτηρισμού του MyData.
• Οι προθεσμίες για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις (π.χ. φορολογικές δηλώσεις) να είναι ρεαλιστικές και να γίνονται έγκαιρα γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ζητήματα ενίσχυσης της ρευστότητας, βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος, στήριξης της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας. Επιπλέον επικεντρώθηκε σε θέματα όπως:
• Την έκπτωση στο ρεύμα ως ανταποδοτικό για τη λειτουργία των φραγμάτων Πουρνάρι 1 και 2.
• Την Επιδότηση 12% επί της μισθολογικής δαπάνης,
• Τη θέσπιση Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, δεδομένου του υψηλού κόστους για τα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα της χώρας.

Με το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Στύλιος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κλάδων για την ενδελεχή ενημέρωση. Επισήμανε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του COVID 19, όχι μόνο διόγκωσαν τα μικρά και μεγάλα προϋπάρχοντα προβλήματα που αντιμετώπιζαν παραπάνω κλάδοι, αλλά ανέδειξε και νέα. Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στο οργανωμένο και μεθοδευμένο σχέδιο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα στήριξης, μειώσεις φόρων και «ενέσεις» ρευστότητας. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση γίνεται αποδέκτης αιτημάτων απ’ όλους τους κλάδους. Το Οικονομικό επιτελείο καλείται να ιεραρχήσει τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία, ώστε να ικανοποιήσει με περιορισμένους πόρους το μέγιστο αριθμό αιτημάτων. Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι υιοθετεί αρκετά από τα παραπάνω θέματα όπως τις ρεαλιστικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εργασιών,τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ανωτέρω βίακαι την έκπτωση στο ρεύμα. Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε για διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση για κάθε εξέλιξη επί των θεμάτων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Παρέμβαση Χρ. Γκόκα για τις διακοπές ρεύματος στο Δήμο Γ. Καραΐσκάκη

Κώστας Παππάς

Ποια είναι τα 28 έργα σε Θεσπρωτία- Ιωάννινα που εντάσσονται στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader

Κώστας Παππάς

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..