• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Συμφωνία για την ψήφο των αποδήμων – Επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμφωνία για την ψήφο των αποδήμων – Επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών

Σε συμφωνία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού οδεύουν τα κόμματα μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί πίσω από την πρόταση του ΚΚΕ και να εγκαταλείψει την θέση περί μη ισοτιμίας της ψήφου, δηλαδή να μην προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.
Το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε επιστολή σε όλα τα κόμματα με την οποία περιγράφονται τα τέσσερα βασικά σημεία τα οποία κρίνουν την συμφωνία. Από αυτά, το πιο κρίσιμο ήταν αυτό του ΚΚΕ που ζητούσε να τεθεί όριο 30 ετών απουσίας από την χώρα, για εκείνους που θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες συντάσσεται με αυτή την αποχή κάτι που σημαίνει ότι την Δευτέρα, στην επόμενη συνάντηση της διακομματικής θα υπάρξει συμφωνία εκτός απροόπτου.
Ένα θέμα που απομένει να συζητηθεί είναι όσοι ζουν σε αρκετά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν τελικά δικαίωμα επιστολικής ψήφου.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πατέρας παρέσυρε με το αγροτικό την κόρη του στην αυλή του σπιτιού τους

Κώστας Παππάς

Βαρύ το κλίμα στις εργατικές κατοικίες στην Άρτα – Συγγενής του 33χρονου περιγράφει το περιστατικό

Κώστας Παππάς

Ζητούν Παράταση για το Κτηματολόγιο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..