• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Εθελοντική Αιμοδοσία από το ΣΕΑ Άρτας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Εθελοντική Αιμοδοσία από το ΣΕΑ Άρτας

Κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου, χώρες από όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι «Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές» με το σλόγκαν «Δώσε αίμα για έναν κόσμο πιο υγιή». Στόχος είναι να επικεντρωθούμε στη συμβολή κάθε υγιούς ατόμου ώστε να βελτιωθεί η υγεία των ανθρώπων που μας χρειάζονται.Η ανάγκη για ασφαλές αίμα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης είναι προτεραιότητα όλων των κρατών και σκοπός είναι να υπενθυμίσουμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η εθελοντική αιμοδοσία για την επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας κάλυψης. Το θέμα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γίνουν αιμοδότες και να δίνουν τακτικά αίμα – δράσεις οι οποίες είναι καθοριστικές για την οικοδόμηση ισχυρών θεμελίων για βιώσιμες εθνικές στρατηγικές προμήθειας αίματος.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας για άλλη μια χρονιά συμμετέχει διοργανώνοντας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, από τις 09:00 έως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου, Σκουφά 91-93.
Οι αιμοδοσίες γίνονται πάντα με τη στήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και είναι ανοιχτές για το κοινό. Όσοι προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, καλούνται να φέρουν ταυτότητα και ΑΜΚΑ για την εγγραφή τους στο νέο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Για μια πόλη αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Το σπίτι της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκει στους συνδημότες μας και σε καιρό πολέμου δικαιούμαστε όλοι να γνωρίζουμε…

Κώστας Παππάς

Άρτα: Επίθεση αρκούδας σε άνδρα στα Ορεινά της Άρτας | Σώθηκε από θαύμα

Κώστας Παππάς

Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στα Ιωάννινα – Ακολουθούν Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..