• Home
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας – 8η Θεσσαλική ορειβατική συνάντηση 2019
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας – 8η Θεσσαλική ορειβατική συνάντηση 2019

Ο ΕΟΣ Άρτας θεωρώντας επιβεβλημένη την παρουσία του στα Άγραφα αποφάσισε αντί της προγραμματισμένης εξόρμησης στον Ερύμανθο να συμμετέχει στην 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση που διοργανώνει ο ΕΟΣ Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα.
Τα Άγραφα διαχρονικά είναι ιστορικός τόπος αντίστασης και ελευθερίας, αποτελούν δε μία από τις πιο παρθένες ορεινές περιοχές στην Ευρώπη, και ο αγώνας για την διαφύλαξη της ακεραιότητάς τους θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση της ορειβατικής κοινότητας.
Στα Άγραφα που απειλούνται από βιομηχανικές επενδύσεις ‘’πράσινης ανάπτυξης’’, με 640 ανεμογεννήτριες (!), είναι λοιπόν αφιερωμένη η φετινή 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα, στον υπαίθριο χώρο του ορειβατικού καταφυγίου Αγράφων στα 1536 μέτρα.
Εμείς οι πεζοπόροι και ορειβάτες έχουμε έναν ακόμη λόγο να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των ορεινών όγκων. Η ισοπέδωσή τους θα σημάνει το τέλος της πεζοπορίας – ορειβασίας στα Άγραφα. Παράλληλα όλες οι δυνατότητες για ήπια ανάπτυξη αυτών των «μειονεκτικών» περιοχών ακυρώνονται.
Σας καλούμε όλους στην 8η ΘΟΣ στα Άγραφα…
Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ:

http://agrafarefuge.gr/?p=615

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κατέκτησαν και τη Μεσόγειο με δύο χρυσά για την Ελλάδα – Στις κορυφαίες η Βάσω Σκάρα

Κώστας Παππάς

Κέρδισε τις εντυπώσεις για μία ακόμη φορά η πολυνίκης αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου «Άτρωτος» Ιωαννίνων Μπάτζιου Αικατερίνη.

Κώστας Παππάς

Μπάσκετ: Πρεμιέρα περιπάτου για την Εθνική

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..