• Home
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • «Οι τέσσερις εποχές ταξιδεύουν στον κόσμο» X.Τσιαμπαλή Εκδόσεις Ψυχογιός
ΒΙΒΛΙΟ

«Οι τέσσερις εποχές ταξιδεύουν στον κόσμο» X.Τσιαμπαλή Εκδόσεις Ψυχογιός

«Οι τέσσερις εποχές ταξιδεύουν στον κόσμο» X.Τσιαμπαλή Εκδόσεις Ψυχογιός 2019 σελ. 55 (για παιδιά 7-8 ετών )
Στο σαλόνι του μπαμπά Χειμώνα επικρατούσε ασυνήθιστη ζέστη. Γύρω από το χαμηλό τραπέζι κάθονταν ο μπαμπάς Καλοκαίρι, η μαμά Άνοιξη , η γιαγιά Άνοιξη και η μαμά Φθινόπωρο και αγωνιούσαν για τα παιδιά τους.Είχε φτάσει η ώρα να κάνουν τα παιδιά τους την πρώτη εμφάνιση τη Γη. Tις επόμενες ώρες οι νεαρές τέσσερις Εποχές θα ξεκινούσαν η μια μετά την άλλη το ταξίδι τους στον κόσμο .Και πρώτος από όλους ο νεαρός Χειμώνας, μα ο νεαρός Χειμώνας δεν έδειχνε σίγουρος για τον εαυτό του…
Με το που βγήκε ο νεαρός Χειμώνας συνάντησε την Νύχτα , τον Άνεμο και μια γυναίκα διάφανη σαν το γυαλί ,την Παγωνιά . Και οι τρεις έδειξαν στον νεαρό Χειμώνα πόσα μπορεί να χάσει κανείς όταν αποφασίζει να παραιτηθεί.
Ο νεαρός Χειμώνας έτρεξε στην πεδιάδα , την πασπάλισε με χιονονιφάδες , άπλωσε τα πανωφόρια του χιονιού και άνοιξε το κουτί του για ξεχυθούν οι άνεμοι παντού.
Αυτός ήταν ένας από τους αγριότερους Χειμώνες !!
Μετά επακολούθησε το χάρισμα της Άνοιξης , το μοναχικό Καλοκαιράκι και η αγαπημένη του Φθινοπώρου.
Στην νέα συνάντηση των γονέων μετά από ένα χρόνο θα υπήρχε πάλι η αγωνία για τα παιδιά τους ;
Ένα βιβλίο που η ανάγνωσή του από τους μικρούς αναγνώστες είναι ικανό να διεισδύσει στην κατευθείαν στην ψυχή τους , να τους κατακυριεύσει , να τους επηρεάσει με τρόπο απόλυτο.
Ο τόνος της συγγραφέως χαμηλόφωνος, συγκινημένος, ακριβής ,ποιητικός.
Ένα μικρό διαμαντάκι για τους μικρούς μας φίλους.
Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ γεννήθηκε το 1975 στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της: ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑΣ, ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2009), Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ, Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥΣ, Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΝΑ ΠΑΤΩΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ!, ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ; και ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Το βιβλίο της ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία από τις Εκδόσεις Pena. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, από την οποία έχει διακριθεί για το παραμύθι της ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. Είναι συντονίστρια και υπεύθυνη παιδαγωγικού σχεδιασμού των δράσεων της Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά που δημιούργησε και λειτουργεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας από τον Οκτώβριο του 2016.

Γράφει: Ο Κώστας Τραχανάς

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εκμυστηρεύσεις

Κώστας Παππάς

40 αστυνομικές ιστορίες

Κώστας Παππάς

Χριστίνα Ντουνιά, «Στη σαγήνη του Ε.Α. Πόε»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..