ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων στο Δ. Αρταίων

Η 2η Κυριακή είναι αυτή που θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δ. Αρταίων με τον Χρήστο Τσιρογιάννη και τη Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια να δίνουν τη μάχη του Δημαρχείου. Καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται, οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων έχουν την δική τους βαρύτητα.

Αισιοδοξία και ικανοποίηση στο επιτελείο του εν ενεργεία Δημάρχου Αρταίων που εξασφάλισε το σημαντικό προβάδισμα των 17 μονάδων διαφοράς από την δεύτερη μονομάχο. Ο κ. Τσιρογιάννης στις δηλώσεις του τόνισε ότι «η Άρτα μίλησε και μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Θέλω να τους ζητήσω να μας εμπιστευτούν και τη δεύτερη Κυριακή για να μπορέσουμε να πάμε την Άρτα με ασφάλεια στη Νέα Εποχή». Ευχαρίστησε τους πολίτες και τους συνεργάτες του για το «ωραίο αποτέλεσμα» όπως το χαρακτήρισε.


Η Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια και ο Γιάννης Παπαλέξης δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον ενώ ο Γιώργος Μπαλάγκας που θα συμμετέχει στο νέο Δ.Σ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μαζί με ακόμη 5 δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Πολίτες με Όραμα» τόνισε:
«Πορευτήκαμε κάνοντας έναν ωραίο και τίμιο αγώνα, απαλλαγμένοι από κομματικές εξαρτήσεις, συμφέροντα και σκοπιμότητες. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι αρτινοί μας τίμησαν, ενώ μας είχαν «τελειωμένους». Θα παίξουμε σημαντικό ρόλο με τις παρεμβάσεις μας» σημείωσε.
Σε ότι αφορά την στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και ο συνδυασμός του στο 2ο γύρο των εκλογών, ο κ. Μπαλάγκας σημειώνει ότι»Εμείς δεν δίνουμε γραμμή. Ο καθένας θα αποφασίσει κατά συνείδηση».


Στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα γραφεία του ΚΚΕ, ο επικεφαλής του συνδυασμού Στράτος Καλλώνης ο οποίος θα συμμετέχει στο νέο Δ.Σ με έναν ακόμη δημοτικό σύμβουλο τόνισε: «Έγινε μία σοβαρή προσπάθεια. Υπάρχει μια μεγάλη ανοδική τάση στη πόλη της Άρτας και στο Δ. Αρταίων γενικότερα. Δίνουμε τη μάχη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας πλέον στις εθνικές εκλογές για να ενισχύσουμε το ΚΚΕ».


Τέλος, στο εκλογικό κέντρο της Λίτσας Κιτσαντά, η οποία μπαίνει στο Δ.Σ Αρταίων με έναν ακόμη Δ.Σ της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που αναμενόταν. Όπως τόνισε η κα Κιτσαντά: « Θεωρούμε ότι στις αντίξοες συνθήκες και στη μεγάλη πόλωση που υπήρξε, ένα σημαντικό ποσοστό της αρτινής κοινωνίας που προέρχεται από τα κινήματα και τους αγώνες, αντιστάθηκε και μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης που μας επιτρέπει μία δυναμική παρουσία στο νέο Δ.Σ
Περιμέναμε κάτι καλύτερο, κυρίως στην περιφέρεια του Δήμου, μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να μλήσει πραγματικά η αρτινή κοινωνία, λιγότεροι ευνοούμενοι, αυτοί που θέλουν το νέο Δ.Σ να αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες και να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Δεν θα προδώσουμε τους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Αντικατάσταση 27 οχημάτων στο Δήμο Αρταίων κόστους 1,6 εκ.€

Κώστας Παππάς

Δήμος Αρταίων: Σε πλήρη εξέλιξη δωρεάν σήμανση σε ζώα συντροφιάς

Κώστας Παππάς

“Πιστιανά – Μία διαδρομή από και προς αυτά” Γεώργιος Γεωργάκης

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..