• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση»
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση»

Κλείνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων για την νεώτερη κεραμική στην Άρτα και την περιοχή της Ηπείρου γενικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο την παρουσίαση του καταλόγου της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φώτη Ραπακούση».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18:00.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών παρουσιάστηκαν στην Άρτα κεραμικά αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά τους μεταβυζαντινούς και νεώτερους χρόνους από τον 16ο ως τον 20ο αιώνα και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα παραγωγής εγχώριων εργαστηρίων της Ηπείρου και των Αθηνών, αλλά και εισηγμένων, κυρίως από την Ιταλία (Απουλία, Πέζαρο κ.ο.κ.), τη Μικρά Ασία (εργαστήρια Τσανάκ Καλέ, Ιζνίκ, Κιουτάχειας), τη Γαλλία και την Ολλανδία.
Η παρουσίαση του νέου μας βιβλίου θα γίνει από τον κ. Γιάννο Ιωαννίδη, συλλέκτη, συγγραφέα και ειδικό σε θέματα νεώτερης κεραμικής.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στον χώρο του αναψυκτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας με συνοδεία κρασιού και νόστιμων… συζητήσεων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας με την προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Κώστας Παππάς

Βήμα στο αύριο : Μηνύματα νίκης από την πρώτη Κυριακή και στην Πάργα για τον Αχιλλέα Γκούμα

Κώστας Παππάς

Η Άρτα στην πορεία για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..