• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Μεγάλη καταστροφή στα ακτινίδια από την πρωινή χαλαζόπτωση στην Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη καταστροφή στα ακτινίδια από την πρωινή χαλαζόπτωση στην Άρτα

Μεγάλη καταστροφή στα ακτινίδια από την πρωινή χαλαζόπτωση στην Άρτα έχει καλύψει χωριά του κάμπου με επίκεντρο το Πολύδροσο όπου εντοπίζεται ο κύριος όγκος της ζημιάς. Το χαλάζι που έπεσε σε Άρτα, Κομμένο, Κωστακιούς, Καλογερικό, Ανέζα, Ψαθοτόπι, Πολύδροσο φθάνοντας μέχρι και τον Άγιο Σπυρίδωνα προκάλεσε εκτεταμένη, έως και 100%, ζημιά στα ακτινίδια και όπως λένε κάτοικοι του Πολυδρόσου, η ζημιά αυτή εκτείνεται μέχρι και 2.000 στρέμματα.
Ζημιές έχει υποστεί και η πορτοκαλοπαραγωγή αλλά δεν είναι μεγάλη και υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και τα ακτινίδια λένε οι κάτοικοι με αποτέλεσμα «να μην υπάρξει παραγωγή ακτινιδίου».
«Έριχνε χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού για μισή ώρα πάνω από το Πολύδροσο» μας λένε οι κάτοικοι φανερά αναστατωμένοι για το φαινόμενο.
Ο ΕΛΓΑ έχει προχωρήσει σε αναγγελία ζημιών για όλες αυτές τις περιοχές ενώ την Τρίτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρίσκεται στην Άρτα και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Σωτήρης Χήρας με συνεργάτες του για να προβούν στις πρώτες εκτιμήσεις. Οι παραγωγοί για τις επόμενες 15 μέρες μπορούν να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Δημαρχείο της Άρτας για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημίας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η Άρτα θυμάται και τιμά τη μνήμη των εβραίων μαρτύρων

Κώστας Παππάς

«Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» – Επανεκκίνηση Εστίασης

Κώστας Παππάς

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου στην Ήπειρο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..