• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Κάλεσμα Γυναικολόγων Άρτας για στήριξη δράσης των Επιστήθιων Φίλων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ

Κάλεσμα Γυναικολόγων Άρτας για στήριξη δράσης των Επιστήθιων Φίλων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΘΙΩΝ ΦΙΛΩΝ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ»
Ο Οκτώβρης έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας με στόχο την πρόληψης της ασθένειας. Η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης είναι αρκετά σημαντική δεδομένου ότι όταν εντοπίζεται η νόσος στα αρχικά στάδια τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς από τις χώρες όπου η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συχνά όταν η νόσος είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.
Επιβεβλημένες θεωρούνται πλέον οι προληπτικές εξετάσεις. Επιβεβλημένη όμως θεωρείται και η ενημέρωση και ενεργοποίηση των Ελληνίδων για αυτοεξέταση των μαστών της γνωρίζοντας ότι στις νεαρές ηλικίες (<40) η διαγνωστική ικανότητα της μαστογραφίας είναι πολύ μικρότερη και η αυτοεξέταση βοηθά στην ανεύρεση μάζας στα διαστήματα μεταξύ του καθιερωμένου ελέγχου. Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να εκπαιδεύσουμε τις νέες μας! Πόσες ζωές μπορούν να σωθούν!
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας Επιστήθιοι Φίλοι, προσηλωμένος στους στόχους του για ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα πρόληψης και έγκαιρη διάγνωσης του καρκίνου του μαστού θα υλοποιήσει την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη μια σχετική σειρά δράσεων στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και δράση με στόχο την Ατομική Εκπαίδευση Νέων Γυναικών (16-40) κατά προτεραιότητα στην Αυτοεξέταση των μαστών τους.
Θεωρούμε ως δεδομένο ότι σ΄ αυτόν τον «πόλεμο» κατά του καρκίνου όλοι οι γιατροί είστε στο πλευρό μας και δίνουμε ο καθένας τη μάχη του, με τον τρόπο που μπορεί, έχοντας τον ίδιο στόχο: τη νίκη. Και σ΄ αυτή τη μάχη χωράμε όλοι: εσείς οι γιατροί με τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία και εμείς, που δοθήκαμε ολόψυχα στην καταπολέμηση της αρρώστιας μέσω της πρόληψης. Κανείς δεν περισσεύει. Κανείς δεν πρέπει να λείψει απ΄ αυτό το προσκλητήριο. Ούτε εσείς, ούτε εμείς! Με επιστολή μας έχουμε ήδη ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας να στηρίξει τη δράση μας. Από το βήμα αυτό καλούμε όλους τους ιατρούς γυναικολόγους της περιοχής μας να συμμετέχουν εθελοντικά στην συγκεκριμένη δράση αλλά και να είναι δίπλα μας, αρωγοί μας σε κάθε μας προσπάθεια για πρόληψη του καρκίνου στην περιοχή μας. Όποιος ιατρός γυναικολόγος επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6974313153 (κ.Τσιρογιάννη), 6944506240 (κ.Πανούτσου) και 6945839421 (κ.Κράββαρη).
Ευχής έργο η συγκεκριμένη δράση όπως και κάθε δράση πρόληψης που μπορεί να σώσει τη ζωή έστω και ενός συμπολίτη μας να υποστηρίζεται από τους φορείς του νομού μας και τους γιατρούς μας!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τελετή ανακήρυξης του Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Κώστας Παππάς

Το πακέτο παροχών που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο

Κώστας Παππάς

Ήπειρος: Νεκρός 65χρονος σε φλεγόμενο σπίτι

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..