• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο: Ένταση, χημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο: Ένταση, χημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων
Ενταση δημιουργήθηκε προς στιγμή στο Σύνταγμα, όταν πέρασε από μπροστά η πορεία των μαθητών και των καθηγητών, καθώς εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες προς τη Βουλή με τους αστυνομικούς να απαντούν με κροτίδες κρότου λάμψης, χημικά και δακρυγόνα. Τα επεισόδια διήρκησαν λίγα λεπτά και ευτυχώς δεν γενικεύτηκαν.
Η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε, καθώς η κεφαλή της πορείας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατέβηκε την οδό Πανεπιστημίου και συνέχισε προς την Ομόνοια όπου και θα διαλυθεί.
Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.
Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ σταδιακά, απ’ όπου διέρχεται η πορεία, οι δρόμοι παραδίδονται στην κυκλοφορία.

πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για την Πισπιρίγκου -Σκότωσε το παιδί της για να εκδικηθεί τον Δασκαλακη

Κώστας Παππάς

Τέμπη: Συγκλόνισε ο πατέρας της Φραντζέσκας στη συναυλία για τη μνήμη των θυμάτων

Κώστας Παππάς

Άρτα: Νέα περίπτωση απάτης με το πρόσχημα του λογιστή – Μετ΄φερε από λογαριασμό 6.000€

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..