• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου MeDInno μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.
Τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν στα Ιωάννινα, την επόμενη εβδομάδα είναι:

12 Φεβρουαρίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές – αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή Φρόντζου Πολιτεία
13 Φεβρουαρίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων Φρόντζου Πολιτεία

Η δράση θα συνεχιστεί με τη διοργάνωση σεμιναρίων στην Πρέβεζα και την Άρτα ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τη Θεσπρωτία. Ειδικότερα:

Πρέβεζα
4 Μαρτίου 11.00-16.00 Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων Margarona Royal Hotel
16.00-21.00 Διατροφή μηρυκαστικών
5 Μαρτίου 11.00-16.00 Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων Margarona Royal Hotel
16.00-21.00 Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο
13 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας Margarona Royal Hotel
14 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος Margarona Royal Hotel
Άρτα
18 Μαρτίου 11.00-16.00 Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο Βυζαντινό Ξενοδοχείο
16.00-21.00 Διατροφή μηρυκαστικών
19 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων Βυζαντινό Ξενοδοχείο
26 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή Arta Palace
27 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων Arta Palace
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno – “Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.
Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Άρτας για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Κώστας Παππάς

Τιμολόγηση Απορριμμάτων: Θετική η γνωμοδότηση αλλά το πρόβλημα παραμένει – Χ. Τσιρογιάννης “Νιώθουμε ηλίθιοι”

Κώστας Παππάς

Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας συναντήθηκε ο Χριστόφορος Σιαφάκας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..