• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Διεγράφη ο Θεοχαρόπουλος – Η Γεννηματά διαλύει το ΚΙΝΑΛ με το βλέμμα στον Γιώργο Παπανδρέου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφη ο Θεοχαρόπουλος – Η Γεννηματά διαλύει το ΚΙΝΑΛ με το βλέμμα στον Γιώργο Παπανδρέου

Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά διεγράφη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Συγκαλείται έκτακτο ιδρυτικό συνέδριο του ενιαιου φορέα, που σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλούνται να ενταχθουν σε ένα ενιαίο κόμμα. Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ.

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανασης Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

“Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά ενέκρινε την εισήγηση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλουνται να αυτοδιαλυθούν και τα στελέχη τους να ενταχθουν σε ένα νέο και ενιαίο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ.Παπανδρέου βεβαίως έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο δεν είναι βουλευτής σε αντίθεση με τον κ.Θεοχαρόπουλο και βέβαια δεν ειναι και του… ίδιου ειδικού βάρους. Ωστόσο με την ενοποίηση του φορέα η κ.Γεννηματά θέλει προφανώς να λύσει και τους πονοκεφάλους των διαφοροποιήσεων των επικεφαλής των επιμέρους κομμάτων, αφού πλέον οι αποφάσεις θα λαμβανονται στα ενιαία όργανα.

Ο κ.Θεοχαρόπουλος βεβαιως μετά τη διαγραφή του και καθως θα εχει ψηφισει τη συμφωνια των Πρεσπών αναμένεται ευλόγως να προσεγγιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Αλέξη Τσιπρα να εμφανιστεί εκείνος ως ο νέος εκφραστης της κεντροαριστεράς.

Απάντηση της ΔΗΜΑΡ: Κρίμα…

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη διαγραφή του Προέδρου της από τη Φώφη Γεννηματά

“Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα” σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και καταλήγει επισημαίνοντας: “Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα”.

Θεοχαρόπουλος: Μου πρότειναν θέση στο Επικρατείας για να καταψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών

“Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι”, φέρεται να ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του ανέφερε: “Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.
Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι”.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συγκάλυψη δια της «αναβάθμισης»;

Κώστας Παππάς

Πόσο κοροϊδία και επικοινωνιακά τερτίπια ακόμη θα «φάει» ο Αρτινός δημότης;

Κώστας Παππάς

ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Η «ιστορία μιας επιτυχίας» ή «η επιτυχία μιας ιστορίας»; …

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..