ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Όχι” στις εξορύξεις και με… μπλουζάκια από το Δ.Σ Αρταίων

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, ο Νίκος Γιαννούλης, φυσικός – περιβαλλοντολόγος, μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, θα είναι ο ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των Εξορύξεων στην Ήπειρο. Την εκδήλωση διοργανώνει η “Πρωτοβουλία Άρτας ενάντια στις εξορύξεις”.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ Αρταίων η επικεφαλής της παράταξης “Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή” Λίτσα Κιτσαντά προσκαλώντας τους δημοτικούς συμβούλους να συμμετέχουν και να αγοράσουν τα μπλουζάκια που φέρουν το σχετικό σύνθημα. Η κα Κιτσαντά μοίρασε τα μαύρα μπλουζάκια στον Δήμαρχο και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ
Νωρίτερα η κα Κιτσαντά ανέφερε ότι η εταιρεία που διενεργεί τις εξορύξεις στην Ήπειρο έχει οχλήσει και κατοίκους του Αμμοτόπου προκειμένου να υπογράψει με ιδιώτες συμφωνητικά με τα οποία θα παραχωρούν το δικαίωμα ερευνών και εξορύξεων σε ιδιοκτησίες τους.
Όπως σημείωσε η κα Κιτσαντά, ανακοινώσεις και διαγράμματα της εταιρείας αναρτώνται στα γραφεία των τοπικών κοινοτήτων και ενδεχομένως αυτό να προκαλεί σύγχυση στους κατοίκους νομίζοντας ότι αυτά προέρχονται από τον Δήμο.
Η κα Κιτσαντά ζήτησε να διοργανωθούν ενημερωτικές συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες για τις εξορύξεις και το νέο Δ.Σ Αρταίων να λάβει απόφαση που θα επαναβεβαιώνει την προηγούμενη σχετικά με το θέμα των εξορύξεων στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σημείωσε ότι υπάρχει η προηγούμενη αρνητική απόφαση του Δ.Σ για το θέμα. “Εμμένουμε σε αυτή τη θέση και πρέπει να πω ότι κι εγώ γνωρίζω ιδιώτες που έχουν συνάψει συμφωνητικά. Καλό είναι να γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις” είπε ο κ. Τσιρογιάννης και υπογράμμισε “Θέλουμε άλλη ανάπτυξη για την Άρτα και δεν θα παρέχουμε καμία διευκόλυνση στην εταιρεία”.

Related posts

Τζενούλα μας Διαρκές το Γλυκοχάραμα στου Παραδείσου των Αγγέλων τις γειτονιές

Κώστας Παππάς

Συμφωνία για την ψήφο των αποδήμων – Επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών

Κώστας Παππάς

Πως φήφισαν οι “μονομάχοι” του 2ου γύρου στο Δ. Αρταίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..