ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στη γειτονική μας Αλβανία έχει δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στους συνανθρώπους μας που ζούσαν στις κατεστραμμένες περιοχές, αφού εκτός της απώλειας δεκάδων ανθρώπων και του τραυματισμού εκατοντάδων άφησε πίσω του χιλιάδες άστεγους, οι οποίοι ζουν εδώ και αρκετές μέρες σε τραγικές συνθήκες, μέσα στο κρύο.
Η χώρα μας από την πρώτη στιγμή συνέδραμε στις ενέργειες απεγκλωβισμού και διάσωσης των πολιτών μέσα από τα χαλάσματα και τους τόνους του τσιμέντου, σε μια περιοχή που μοιάζει σαν βομβαρδισμένη .
Στη δύσκολη αυτή στιγμή, ζητάμε την στήριξή σας προκειμένου να ανταποκριθούμε στην έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια με πνεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, την Μητρόπολη και τους Δήμους της Π.Ε. Άρτας, Οργανώσεις, Συλλόγους, Εταιρείες, Εθελοντικούς φορείς και βέβαια όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν και δύνανται, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο.
Προκειμένου να παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια, σύμφωνα με επικοινωνία της Περιφέρειας Ηπείρου με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για:
Φαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, οινόπνευμα, γάζες, αντισηπτικά)
Τρόφιμα μακράς διαρκείας
Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα κλπ.)
Απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά.
Κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα.
Χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα
Πτυσσόμενα Ράντζα
Η συλλογή των προσφερομένων ειδών θα γίνεται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας, Κοσμά Αιτωλού 10, από τις 3-12-3019 έως τις 10-12-2019, από τις 8.00π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2681363500-2681363501

Related posts

Δήμος Νικολάου Σκουφά: Απαλλαγή δημοτικών τελών και άλλες οικονομικές ελαφρύνσεις

Κώστας Παππάς

Θεοφάνια στη γέφυρα Τζαρή

Κώστας Παππάς

Άρτα: Γυναίκα νοσηλεύεται στην ΜΕΘ από ηλεκτροπληξία που υπέστη στο κτήμα της

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..