ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προσοχή: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας!

Διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και για το λόγο αυτό Δήμοι και Πυροσβεστική εφιστούν την προσοχή σε ιδιοκτήτες οικοπέδων προκειμένου να προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους για να μην γίνουν έστιες πρόκλησης πυρκαγιάς θέτοντας σε κίνδυνο πόλεις και οικισμούς εντός των οποίων βρίσκονται.
Από το Δήμο Αρταίων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010, στα πλαίσια της πρόληψης και μείωσης κινδύνου πυρκαγιών στο Δήμο μας, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους, να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των πιο πάνω χώρων.
Βάσει της νομοθεσίας (άρθρο 94 παρ. 26 του Ν. 3852/2010) εάν οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά, τους ακάλυπτους χώρους κλπ, τότε παραπέμπονται στον Εισαγγελέα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και παράλληλα τα καθαρίζει ο Δήμος χρεώνοντας τους για την εργασία αυτή, επιβάλλοντας και το αναλογούν πρόστιμο (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Related posts

Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης ψήφισε το κοινοβούλιο

Κώστας Παππάς

Παιδική κατασκήνωση – Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου στο Καταφύγιο Πραμάντων

Κώστας Παππάς

Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..