ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση 75 ημερών στην εξόφληση επιταγών

Ανάσα σε επιχειρηματίες και εργοδότες ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση. Δεν θα γίνονται εγγραφές στον Τειρεσία, ούτε καταγγελίες. Το μέτρο θα καλύψει και χρηματοδοτήσεις μέσω factoring που δόθηκαν με κάλυψη επιταγές.

Αέρα 75 ημερών από την 31 Μαρτίου και μετά δίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr η απόφαση που θα ενεργοποιηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αφορά στη διευκόλυνση στις πληρωμές των μεταχρονολογημένων επιταγών.
Τα τελευταία 24ωρα έχουν πέσει στο τραπέζι μια σειρά από προτάσεις και η επικρατέστερη αφορά στην διευκόλυνση των πληρωμών ως τις 14 Ιουνίου. Αναλυτικά, όσες επιταγές έπρεπε να πληρωθούν από τις 31 Μαρτίου και μετά ο εκδότης τους διευκολύνεται και αποκτά τη δυνατότητα να γίνει μετά από 75 ημέρες.
Στο μεσοδιάστημα, για τις επιταγές που θα βρίσκονται «ακάλυπτες» δεν θα γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες και ο δικαιούχος δεν θα έχει τη δυνατότητα καταγγελίας εντός του 8ημέρου, όπως ισχύει σήμερα.
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ειδικό τραπεζικό προϊόν και το μόνο που θα ισχύσει από 31 Μαρτίου και μετά θα είναι ότι όσα δάνεια έχουν δοθεί μέσω factoring και έχουν εγγύηση επιταγές θα ενταχθούν στο καθεστώς της διευκόλυνσης των 75 ημερών.
Η απόφαση αναμένεται τα επόμενα 24ωρα και το θέμα, όπως προαναφέρθηκε θα καλυφθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Νωρίτερα σήμερα για το θέμα των επιταγών ρωτήθηκε ο Στ. Πέτσας από το Euro2day.gr. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών μάς απασχολεί αρκετές μέρες. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο και σχετικές ρυθμίσεις, που θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

 

Related posts

Αύριο εθελοντική αιμοδοσία στην Άρτα με τη συμμετοχή δέκα Συλλόγων

Κώστας Παππάς

Αντιδρούν τα νησιά στα Κλειστά Κέντρα Κράτησης προσφύγων και μεταναστών! Τι λέει ο Περιφερειάρχης

Κώστας Παππάς

Στην Άρτα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..