ΗΠΕΙΡΟΣ

Πανηπειρωτική ανάβαση στον Τόμαρο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές προγνώσεις ορειβάτες και πεζοπόροι από όλη την Ήπειρο είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα βουνά της περιοχής μας τον Τόμαρο ή Ολύτσικα.
Ο Τόμαρος λόγω της γεωγραφικής του θέσης προσφέρει πανοραμική θέα στην περιοχή επιτρέποντας να δούμε τα Τζουμέρκα σε όλο τους το εντυπωσιακό ανάπτυγμα, την Τύμφη, τη Νεμέρτσικα, τα Όρη Σουλίου ενώ το βλέμμα μας χάνεται στον Αμβρακικό.


Πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδρομές κλιμακούμενης δυσκολίας ώστε να μπορέσει ο καθένας ανάλογα με την εμπειρία του να απολαύσει την όμορφη αυτή μέρα. Για όλες τις ομάδες η εκκίνηση γίνεται από το χωριό Βαργιάδες. Η εύκολη διαδρομή πεζοπόρησε στους πρόποδες της Ολύτσικας, η δεύτερη ομάδα ανέβηκε σε προκορφή στα 1.700μ ενώ τη τρίτη πραγματοποίησε διάσχιση του ορεινού όγκου και κατέληξε στους Μελιγγούς.

Η μέρα ήταν ιδανική για να απολαύσουμε το βουνό με άριστες συνθήκες χιονιού το οποίο προσέφερε δυνατές συγκινήσεις μιας και σε κάποια σημεία ήταν παγωμένο επιτρέποντας να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας.
Μια από τις πιο όμορφες εξορμήσεις που μας έδωσε τη ευκαιρία να περπατήσουμε μαζί με φίλους από όλη την Ήπειρο.

Related posts

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Πένθος στο Δήμο Ζηρού για τον πρόωρο θάνατο 38χρονης κοινοτικής συμβούλου

Κώστας Παππάς

Μουσικά ταξίδια στην Κοιλάδα του Αχελώου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..