• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ομαλά το πρώτο κουδούνι στην Άρτα – Δυσαρέσκεια για τις μάσκες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ομαλά το πρώτο κουδούνι στην Άρτα – Δυσαρέσκεια για τις μάσκες

Ομαλά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα σχολεία της Άρτας. Η πρώτη παρτίδα μασκών διανεμήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλα τα σχολεία έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν μάσκα με την έναρξη αυτής της δύσκολης σχολικής χρονιάς ενώ όπου δεν επαρκούσαν φρόντισε ο Δ. Αρταίων να προμηθεύσει με μάσκες τα σχολεία. Σε δεύτερη φάση αναμένεται μία ακόμη παρτίδα μασκών καθώς και τα παγουρίνια που διανεμηθούν στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί παρουσία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, του Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστου Γκόκα, των Δ/ντριων Εκπαίδευσης Άρτας, της Πρωτοβάθμιας Κλεοπάτρας Βασιλείου και της Δευτεροβάθμιας Παρασκευής Χαμπηλομάτη, του Αστυνομικού Δ/ντη Άρτας Γιώργου Βασιλείου, του Αντιδημάρχου Κώστα Χαρακλιά και του Προέδρου της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτη Γαλάνη.

Όλοι, στις δηλώσεις τους, στάθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και από πλευράς υγειονομικής προστασίας αλλά και από πλευράς καθαριότητας και συντήρησης των σχολικών κτιρίων. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης εκτός από τις επιμελήτριες καθαριότητας, τα σχολεία έχουν και επιπλέον προσωπικό από τον τομέα καθαριότητας του Δήμου και από τις τετράμηνες συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες στο κομμάτι αυτό.
Στον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό σχολείο στην αυλή του σχολείου σχεδιάστηκαν ειδικές σημάνσεις (λευκά κουτάκια) για να κρατούν τις αποστάσεις οι μαθητές ενώ συμμετείχαν μόνο τα «πρωτάκια» και ορισμένοι μαθητές της 6ης τάξης προς αποφυγή συγχρωτισμού. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους για να παραλάβουν τα βιβλία τους. Έξω από το σχολείο περίμεναν οι γονείς που δίπλα στα παιδιά τους πρέπει και οι ίδιοι να τηρούν όλους τους κανόνες που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

 


Πολλοί γονείς ωστόσο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τις μάσκες που διανεμήθηκαν στους μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζοντας τες «απαράδεκτες» τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και από πλευράς μεγέθους. Είναι λευκές, καθόλου ταιριαστές με τα παιδιά και επιπλέον πολύ μεγάλες σε μέγεθος για ένα παιδικό πρόσωπο, τουλάχιστον για τα παιδιά του Δημοτικού.


Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία της Άρτας, εκτός από το 1ο ΕΠΑΛ το οποίο σήμερα παρέμεινε κλειστό σε ένδειξη πένθους για τον 19χρονο Βαγγέλη που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Κυριακής. Το σχολείο στο οποίο ολοκλήρωσε την σχολική εκπαίδευση και αποφοίτησε πετυχαίνοντας και την εισαγωγή του στην Ιατρική Αθηνών, αποφάσισε την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς που είναι και η μέρα του τελευταίου «αντίο», να παραμείνει κλειστό.

Related posts

Ανακοίνωση του ΝΤ ‘Αρτας της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά

Κώστας Παππάς

Γενική Συνέλευση και κοπή Βασιλόπιτας στο Σύλλογο Φίλων Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας

Κώστας Παππάς

Τηλεδιάσκεψη Όλγας Γεροβασίλη και Νίκου Παππά με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Άρτας

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..