• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ξεκινά η μεταφορά προσφύγων από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά η μεταφορά προσφύγων από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα stonisi.gr, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου παραδέχθηκε πως το αρματαγωγό που φτάνει στο νησί θα μεταφέρει 350 μετανάστες και πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Άργησαν, και παρά τις προσπάθειες να παραμείνει κρυφό για μερικά 24ωρα, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε ότι ξεκινά η μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, δηλαδή την ηπειρωτική Ελλάδα.
Χθες, ήδη, παρά τις πληροφορίες που επέμεναν, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε πως το αρματαγωγό θα φιλοξενούσε τους πρόσφυγες! Αντίθετα ωστόσο οι πληροφορίες επέμεναν πως πρόκειται να μεταφερθούν προς τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια σχετική επίσημη δήλωση.
Πάντως όλη αυτή η προσπάθεια απόκρυψης της είδησης της μεταφοράς των προσφύγων δεν συνδέεται τόσο με τις πιθανές μετακινήσεις των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη Μόρια, όσο με τις πιθανές αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές υποδοχής.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στη συνέντευξή του μίλησε για τη σύσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Λέσβου κεκλεισμένων των θυρών.
«Μας μετέφερε τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ (σ.σ. ο κ. Μηταράκης), ότι ανεστάλη για ένα μήνα η υποχρέωση της χώρας μας να παρέχει προστασία στους αιτούντες διεθνούς προστασίας, δηλαδή η διαδικασία ασύλου, […].
Όλος ο κόσμος αυτός, -αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στη Μόρια με τους αρμόδιους. Εκτός από μένα ήταν ο Περιφερειάρχης, ο κ. Μουτζούρης, οι δύο δήμαρχοι, όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Θερμής, Μόριας, Παναγιούδας, Παμφίλων, Μυτιλήνης και αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχης- όλοι συμφώνησαν ομόφωνα όποιος παράνομος μετανάστης εισέρχεται στη χώρα από τη Δυτική Λέσβο να εγκαθίσταται εκεί προσωρινά, και όποιος στην Ανατολική Λέσβο, να εγκαθίσταται εκεί προσωρινώς, μέχρι τη διαδικασία αποχώρησης με πλοία.
Ήδη έρχεται πλοίο αρματαγωγό να πάρει 350 άτομα για την ενδοχώρα, όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα αποχωρούν στις χώρες προέλευσής τους. Εκεί θα υπάρχει δυσκολία γιατί πολλοί έχουν καταστρέψει ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά θα γίνεται ταυτοποίηση. Αλλά πολλοί έρχονται από ασφαλείς χώρες.
Αυτό που συμφωνήθηκε από όλους είναι ότι κανείς, μα κανείς δεν θα πηγαίνει στη Μόρια λόγω υπερπληθυσμού, αλλά και εν όψει κορωνοϊού. Αυτή είναι και η εντολή του πρωθυπουργού.
Ενώ είχαμε πει από προχτες να ανοίξει το καμπ στη Συκαμνιά και φύγαμε από εδώ 3 το μεσημέρι από τη σύσκεψη της Μόριας, ο κ. Βέρρος είχε πει ότι θα πάει να το ανοίξει. Μέχρι τις 6.30 το απόγευμα δεν το είχε ανοίξει- δεν ξέρω τι προβλήματα ή εμπόδια είχε και το βράδυ μετά τις 8 κάηκε.
Οφείλει η Αστυνομία, η Ασφάλεια και η πυροσβεστική να εντοπίσουν όχι μόνο τους φυσικούς αυτουργούς του εμπρησμού και τους άμεσα συνεργούς, αλλά κυρίως τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της εγκληματικής ενέργειας, η οποία πλήττει την οικονομία του τόπου και την ηθική υπόστασή μας και εξάρει ένστικτα εγκληματικότητας. Εγώ δεν έχω πληροφορία, αλλά η όλη διαδικασία είναι άκρως περίεργη.
Για την Καράβα: «Βεβαίως δεν έπρεπε να έρθουν τα ΜΑΤ, το έχω πει και αρμοδίως και κατ’ επανάληψη και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε ιδιαίτερα με τις βιαιοπραγίες που έγιναν. Έδωσε και εντολή για ΕΔΕ και με εντολή του την προηγούμενη Τετάρτη έφυγαν τα ΜΑΤ εδώ.»
Επίσης, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις σχέσεις των δύο δημάρχων και κάλεσε σε ενότητα.

Πηγή: stonisi.gr

Related posts

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Αναστολή Κλινικών δραστηριοτήτων για τους φοιτητές Ιατρικής του Παν. Πατρών λόγω του κρούσματος

Κώστας Παππάς

Το “ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ” στην έκθεση Anuga στη Γερμανία.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..