• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • “Να αντιμετωπιστεί ο καλπασμός της ακροδεξιάς” – Ο Σπ. Δανέλλης για την “Γέφυρα”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Να αντιμετωπιστεί ο καλπασμός της ακροδεξιάς” – Ο Σπ. Δανέλλης για την “Γέφυρα”

Πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μπουτάρης υπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής. Το κείμενο που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών “Γέφυρα” υπογράφουν μεταξύ άλλων Όπως σημειώθηκε, σε συνέντευξη Τύπου, «αυτό που επείγει είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου, ικανού να φράξει το δρόμο στις συντηρητικές πολιτικές και να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα».
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης σε δηλώσεις του στο Arta2Day.gr σημειώνει ότι πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία που δεν έχει σκοπό να συμμετάσχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά να τονίσει την αναγκαιότητα σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων.
«Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο καλπασμός της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και δυστυχώς, η διολίσθηση της συντηρητικής δεξιάς στην ρητορική και εν τέλει στην υιοθέτηση των ζητημάτων που η ακροδεξιά θέτει ως προτεραιότητες σε μια Ευρώπη που αλλάζει» τονίζει ο κ. Δανέλλης ότι για αυτό ακριβώς το λόγο είναι πολύ σημαντικές οι Ευρωεκλογές του Μαϊου.

Τις προτάσεις και τις ιδέες τους για μια μεγάλη, ενιαία, σοσιαλδημοκρατική παράταξη παρουσίασαν τα μέλη της “Πρωτοβουλίας Προοδευτικών Πολιτών- Γέφυρα”, σε κεντρικό καφέ της Αθήνας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάννου ενώ τη συνέντευξη συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.
“Σε Ελλάδα και Ευρώπη, επείγει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα φράξει το δρόμο στο Δεξιό/Ακροδεξιό μπλοκ και θα πραγματοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Επείγει οι προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το εναγκαλισμό με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό που κινδυνεύει να τις σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Επείγει να ξεπεράσουν την πολυδιάσπασή τους συγκλίνοντας σε μια τολμηρή αριστερή μεταρρυθμιστική πολιτική. Η Ισπανία και η Πορτογαλία δείχνουν το δρόμο σύγκλισης και συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς.
Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα απαλλαγμένο από την παράταιρη συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ, να αναλάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με τους προοδευτικούς πολίτες και τις συλλογικότητες της Κεντροαριστεράς. Καλούμε επίσης το ΚΙΝ.ΑΛΛ και όσες δυνάμεις τοποθετούνται στο φιλοευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο με βάση προγραμματικές θέσεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου με άξονα τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Καλούμε όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες να υπερβούν τις διαιρέσεις και τις πικρίες του παρελθόντος και να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πόλου που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα ενισχύσει τις προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, στις επικείμενες κρίσιμες αναμετρήσεις. Για να παραμείνει η Ελλάδα στο προοδευτικό στρατόπεδο. Για να ολοκληρωθεί η επούλωση των πληγών από την κρίση. Αλλά και για να βγει η χώρα από το περιθώριο της στασιμότητας, να δημιουργήσει υποδοχείς της τεχνοεπιστημονικής καινοτομίας και της αειφόρου ανάπτυξης, συνδυασμένους με συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και την κοινωνική αλληλεγγύη. Για να προχωρήσει η χώρα σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τον εκσυγχρονισμό των θεσμών, για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες που αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, και να καταπολεμηθούν οι κάθε λογής διακρίσεις που τρέφουν τον φασισμό.” αναφέρουν στο κείμενό τους.

Related posts

Τραγικός ο τρόπος που σκοτώθηκε ο πολίστας Αδαμάντιος Μαντής

Κώστας Παππάς

Εκδήλωση με θέμα: «Το κοινωνικό στίγμα και η αναπηρία-Διαχρονικές και σύγχρονες προκλήσεις»

Κώστας Παππάς

Νέα έργα καθημερινότητας προϋπολογισμού 457.000€ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..