• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Με επιτυχία οι συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Άρτας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία οι συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Άρτας

«Μητέρα μεγαλόψυχη….» Συναυλία-Αφιέρωμα στη «Μάνα»
Την Πέμπτη 30 Μαΐου, στην πλατεία Σκουφά, το «Σύνολο Ανατολικής Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Άρτας, αποτελούμενο κυρίως από μαθητές του Λυκείου, παρουσίασε μια συναυλία αφιέρωμα στη μάνα. Στη μάνα που λατρεύτηκε ως σύμβολο ήδη από τις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες και υπήρξε αγαπημένο θέμα όλων των μορφών της τέχνης. Μέσα από τους στίχους τραγουδιών της παράδοσης, στίχους των δύο σπουδαίων ποιητών μας, του Διονύσιου Σολωμού και του Κώστα Βάρναλη, αλλά και νεότερων τραγουδοποιών καταδείχθηκε η κεντρική θέση που κατέχει η μορφή της μάνας, αφού συνοψίζει τις ιδέες της συνέχειας, της ασφάλειας, της θυσίας, της προσφοράς, της άνευ όρων αγάπης και αποτυπώθηκε η σχέση μητέρας και παιδιού μέσα σε συνθήκες γαλήνης και ευτυχίας, αλλά και σε στιγμές οδύνης.
Την ευθύνη για την ενορχήστρωση , τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παναγιώτης Κατσικλής και Ηλίας Λένης.

«Νύχτες μαγικές. Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη»

Την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, στην πλατεία στην πλατεία Σκουφά, ο σύνολο Λαϊκής και Ρεμπέτικης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Άρτας, αποτελούμενο κυρίως από μαθητές του Γυμνασίου, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον εξαιρετικό λαϊκό συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, το Βασίλη Τσιτσάνη. Οι μαθητές ερμήνευσαν εννέα τραγούδια του Τσιτσάνη, που αγαπήθηκαν πολύ από την ημέρα της δημιουργίας τους, δεν ξεθώριασαν με το πέρασμα του χρόνου, και συνεχίζουν να αποτελούν σημεία αναφοράς της λαϊκής μας μουσικής. «Σόλο Σέρβικο», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Τα λιμάνια», «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Αραπίνες», «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Καΐκι μου Αϊ – Νικόλα», «Της γερακίνας γιος», «Αχάριστη», τραγούδια που μοιάζουν με λαϊκές ζωγραφιές και δικαιώνουν τον τίτλο του Θεόφιλου της λαϊκής μουσικής, που του έχουν αποδώσει.
Την ευθύνη για την ενορχήστρωση, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μπάμπης Σκαμνέλος.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.
Ευχαριστούμε το σεβασμιότατο μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, το Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη Χρήστο, τον αντιδήμαρχο παιδείας κ, Σφήκα Δημήτριο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σιαφάκα Χριστόφορο, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεωργογιάννη Ιωάννη, τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρέλο Ιωάννη, , τη δημοτική σύμβουλο κ. Κιτσαντά Ευαγγελία, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Πανούτσου Έφη, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων για τη στήριξη της εκδήλωσης, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας τιμά την 48η επέτειο του πολυτεχνείου

Κώστας Παππάς

Υπογραφή σύμβασης σημαντικού έργου για τη Δ.Ε.Υ.Α Πρέβεζας του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης προϋπολογισμού 1.375.000 ευρώ

Κώστας Παππάς

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης προσποιούμενοι υπαλλήλους του Δήμου και αφαίρεσαν 2.350€

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..