ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία η 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα στην Άρτα

Τουλάχιστον 200 ποδηλάτες κάθε ηλικίας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου συμμετέχοντας στην 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δ. Αρταίων σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας.
Η εκκίνηση δόθηκε δίπλα στο ιστορικό γεφύρι στον πεζόδρομο της Θειακογιάννη και οι ποδηλάτες ακολούθησαν την διαδρομή που πέρασε μπροστά από σημαντικά μνημεία της πόλης όπως η Δυτική Νεκρόπολη, τον Ι.Ν Παναγίας Παρηγορίτισσας, Την Αγία Θεοδώρα κ.α
Ανάμεσα στους ποδηλάτες ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας και Παντελής Κωλέτσος και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας Περικλής Ζώτος.

Στις δηλώσεις τους οι κ.κ Τσιρογιάννης και Ζώτος τόνισαν την σημασία του ποδηλάτου και πόσο αυτή αναδείχθηκε και στη διάρκεια της καραντίνας.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με την δημιουργία ποδηλατόδρομων αλλά και σημείων φόρτισης, εντός της πόλης, για ηλεκτροκίνητα δίκυκλα και αυτοκίνητα.
Έξω από το Δημαρχείο έχουν τοποθετηθεί και 4 κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι δημότες.
Ο Δ. Αρταίων θα συμμετέχει και στις έξι δράσεις της ΚΕΔΕ που αφορούν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα.
Στόχος του Δ. Αρταίων η Πολιτιστική Ποδηλατάδα να καθιερωθεί ως θεσμός για τους αρτινούς αναδεικνύοντας την σημασία του ποδηλάτου στην καθημερινότητα.

Related posts

Σήμερα Συζήτηση επί της Δημόσιας διαβούλευση για την «Αρχιτεκτονική Πρόταση της Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας»

Κώστας Παππάς

Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κώστας Παππάς

Τραγωδία για οικογένεια στον Πύργο: Νεκρός σε τροχαίο ο πατέρας, στην άσφαλτο είχε χαθεί και ο γιος

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..