• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Καρναβάλι Γυναικών Άρτας με… εκπλήξεις!
ΗΠΕΙΡΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Καρναβάλι Γυναικών Άρτας με… εκπλήξεις!

Όλα έτοιμα για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το οποίο θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα έναρξης 7:00 μ.μ. Η παρέλαση ξεκινά από την πλατεία Κιλκίς διασχίζει την οδό Σκουφά και τερματίζει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Από το 1982, επί 38 συνεχή χρόνια, οι γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το καρναβάλι, να οργανώνουν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και να δίνουν κάθε χρόνο τον αποκριάτικο τόνο στην πόλη της Άρτας. Και όπως αναφέρουν οι διοργανώτριες:

Βρέξει – χιονίσει το καρναβάλι πραγματοποιείται. Οι καρναβαλιστές είναι παντός καιρού και ποτέ δεν έχουν πτοηθεί από αντίξοες καιρικές συνθήκες ή εμπόδια. Ας ελπίσουμε ότι και φέτος ο καιρός θα συνωμοτήσει υπέρ μας.

Από το 2015 στο Καρναβάλι συμμετέχουν μεικτά γκρουπ με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 30 πολυπληθή γκρουπ με θέματα από την πολιτική και την κοινωνική επικαιρότητα. Θα υπάρχει φαντασία, χιούμορ, καυστικά σατιρικά σχόλια, διακωμώδηση και γελοιοποίηση προσώπων και καταστάσεων.

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη συλλόγων, σχολών χορού και μαθητές σχολείων και φροντιστηρίων, θα βάλουν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.

Ο Δήμος Αρταίων είναι αρωγός και υποστηρίζει το καρναβάλι χρηματοδοτώντας την ηχητική κάλυψη και το φωτισμό της παρέλασης, το ρετουσάρισμα των παλιών αρμάτων καθώς και τη μεταφορά τους στον τόπο της παρέλασης με αυτοκίνητα του Δήμου.

O Εμπορικός Σύλλογος Άρτας στηρίζει το Καρναβάλι και θα προσφέρει σε όλα τα γκρουπ καραμέλες για να μοιραστούν στους θεατές με το σύνθημα: «ΑγοράΖΩ στην Άρτα – Στηρίζω την πόλη μου».

Στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης ο Δήμος Αρταίων και το Καρναβάλι μας θα διοργανώσουμε σοκοφρετοπόλεμο. Τα γκρουπ, μετά το πέρας της παρέλασης, θα επιστρέψουν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου όπου θα συνεχιστεί ο χορός και θα γίνει ρίψη σοκοφρετών (από μπαλκόνι) ως αναβίωση του σοκολατοπόλεμου που γινόταν παλιά στην Άρτα στα καρναβαλικά γλέντια. Φέτος δηλαδή θα γίνει της …σοκοφρέτας!

Οι καρναβαλιστές θα χορέψουν στις μουσικές επιλογές του Αλέξη Κατσαδωράκη, ενώ την παρουσίαση της παρέλασης θα κάνουν Γιώργος Παπαβασιλείου και η Φωτεινή Πανούλα.

Την αφίσα, την πρόσκληση και όλο το έντυπο υλικό σχεδίασε και επιμελήθηκε η Μελίντα Πανταζή, μέλος της άτυπης επιτροπής του καρναβαλιού.

Ευγενικοί χορηγοί μας είναι: «Ζάγκλης Γιώργος – χρυσός – ασημί- οπτικά», το «TAXI & GO» και το Σωματείο Αρτοποιών Άρτας.

Μετά την παρέλαση τα γκρουπ θα ξεφαντώσουν μέχρι τελικής πτώσεως στο club «DOORS» στην Άρτα.

Παρακαλείται το φιλοθεάμον κοινό να διευκολύνει το έργο των «κίτρινων γιλέκων» δηλαδή των εθελοντών που θα ρυθμίζουν την παρέλαση και επίσης να μην ρίχνει αφρούς και στρακαστρούκες προς τους καρναβαλιστές διότι οι στολές και τα υλικά είναι εύφλεκτα και μπορεί να γίνει μεγάλο παρανάλωμα!!!.

Οι αργοπορημένοι προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για περισσότερη ενημέρωση, φωτογραφικό υλικό και πολλά flash back σε προηγούμενες παρελάσεις και events στη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

Related posts

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης

Κώστας Παππάς

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Περιφέρεια Ηπείρου “υποστηρίζουν” τα πέτρινα γεφύρια της Κοιλάδας του Αχελώου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..