ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και επίσημα η προεκλογική περίοδος

Και επίσημα ξεκινά σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου η προεκλογική περίοδος, δυο μήνες πριν την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αυτό ορίζει για τις Κοινοτικές και Δημοτικές εκλογές η παρ.4 του αρ.9 του Καλλικράτη, όπως αντικαταστάθηκε από το αρ.6 του Κλεισθένη, όπου αναφέρεται « Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών ».
– Το ίδιο προβλέπεται και για τις Περιφερειακές εκλογές στην παρ.6 του άρθρου114 του Καλλικράτη, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 46 του Κλεισθένη, όπου ομοίως αναγράφεται « Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών ».
Η έναρξη σηματοδοτεί την εκκίνηση σειράς περιορισμών, υποχρεώσεων και κανόνων που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκειά της προεκλογικής περιόδου.
Κατά τη διάρκεια της 2μηνης προεκλογικής περιόδου που ξεκίνησε σήμερα, ισχύουν κυρίως:
– Οι υποχρεώσεις για τα έσοδα και τις δαπάνες των Συνδυασμών, τα όρια χρηματοδότησης, την οικονομική τους διαχείριση και οι κανόνες για τα τηρούμενα οικονομικά στοιχεία τους, κατά το ν.3870/2010.
– Οι περιορισμοί λειτουργίας εκλογικών κέντρων, ανάρτησης αφισών και πανό, χρήσης μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, διανομής φυλλαδίων και εκλογικού υλικού κλπ όσον αφορά τους Συνδυασμούς και κατά το μέρος που ορίζονται στο αρ.5 (και όχι στο αρ.6) του ν.3870/2010.

Related posts

Ξέσπασε σε κλάματα ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη- Διεκόπη η δίκη των Κρητικών

Κώστας Παππάς

Ανακατανομή εδρών στη Π.Ε Άρτας – Δυο ακόμη έδρες για τον Αλ. Καχριμάνη

Κώστας Παππάς

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή – Απάντηση στον κ. Δήμαρχο σχετικά με τη συντήρηση των γηπέδων)

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..