ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ιαπωνία: Έφτιαξαν “έξυπνη” μάσκα που μεταφράζει και απομαγνητοφωνεί

Μία ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ έφτιαξε μία μάσκα που δίνει πολλές δυνατότητες σε όποιον τη φορά. Αυτές βέβαια, δεν αφορούν στην καλύτερη αναπνοή.
Ακούμε συχνά πολλά παράπονα από όσους καλούνται, καθημερινά και… αυστηρά πλέον, να φορούν μάσκα, διαμαρτυρόμενοι ότι η πολύωρη χρήση της δυσχεραίνει την αναπνοή και την επικοινωνία.
Η μάσκα που έφτιαξαν στην Ιαπωνία, λοιπόν, μπορεί να μην έλυσε το πρόβλημα της αναπνοής, στην επικοινωνία ωστόσο φέρνει αρκετές καινοτομίες και νέες τεχνολογίες που μπορούν να τη διευκολύνουν.
Πρόκειται για μία ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ και η οποία έφτιαξε αυτή την “έξυπνη” μάσκα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Διαθέτει δύο εφαρμογές μέσα από τις οποίες μπορεί να απομαγνητοφωνήσει τον λόγο και να μετατρέψει το προφορικό σε γραπτό, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφράσει σε αρκετές διαφορετικές γλώσσες. Επίσης, διαθέτει ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο από το οπoίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χαμηλώσει ή να δυναμώσει την ένταση της φωνής του. Το κόστος της; Λιγότερα από 40 ευρώ.

Related posts

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο ευρωπαϊκό συνέδριο eTwinning.

admin

Concorde: 19 χρόνια από τη μοιραία συντριβή στο Παρίσι – Η αρχή του τέλους για τον υπερηχητικό “θρύλο”

Κώστας Παππάς

Facebook: Απενεργοποίησε 2,2 δισ. (fake) λογαριασμούς χρηστών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..