ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεατρική Ομάδα Υφοποιοί – Κατά συνθήκη ψεύδη

Άντονι Νίλσον
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κατσαούνου
Την ξεκαρδιστική φάρσα Κατά συνθήκη ψεύδη, του Άντονι Νίλσον, σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Κατσαούνου, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Υφοποιοί, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κομποτίου, από Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και από Τρίτη 7 έως Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα: 9.00 μ.μ.

Διάθεση εισιτήριων :
Άρτα : Φωτογραφείο ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ , Μάτσου 12
Αρωματοπωλείο ΙΡΙΝΟΝ , Σκουφά 70
Κομπότι: Κομμωτήριο Πάνος Τσιώνος ,6944639591

Υπόθεση
Στην χαρούμενη κλιμακωτή φάρσα Κατά συνθήκη ψεύδη, δύο αστυνομικοί, ο καλόκαρδος Μπλαντ κι ο καλοκάγαθος Γκόμπελ, έχουν ένα καθήκον να εκπληρώσουν πριν ολοκληρώσουν την Χριστουγεννιάτικη βάρδια τους: να ανακοινώσουν σε ένα μεσήλικο ζευγάρι κάποια τρομερά νέα για την κόρη τους. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να το κάνει. Τι γίνεται αν το σοκ είναι μεγάλο για τους άτυχους γονείς; Μήπως θα ήταν πιο ευτυχισμένοι αν δεν μάθαιναν τίποτα; Μια ατυχή παρανόηση και η καλή πρόθεση των δύο αστυνομικών ,τους οδηγεί σε μια ατελείωτη αλυσίδα παρεξηγήσεων. Τους φέρνει αντιμέτωπους με μια οργανωμένη ομάδα γονέων, αποφασισμένων να πατάξουν την παρενόχληση των παιδιών τους, και έναν ιερέα υπέρμαχο της αλήθειας. Το ψέμα μπερδεύεται με την αλήθεια -και αντίστροφα- καταλήγοντας σε μια ξεκαρδιστική φάρσα.
Σκηνοθετικό σημείωμα
Ο συγγραφέας του έργου, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της παραδοσιακής φάρσας, διαπραγματεύεται ένα πολύ σοβαρό θέμα. Είναι σαφές το ηθικό μήνυμα: η αλήθεια είναι καλύτερη από το ψέμα, και η απόκρυψή της, όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Σε μια όμως δεύτερη ανάγνωση του έργου, ανακαλύπτουμε ότι μέσα από τα ψέματα, αναδεικνύονται πολλές φοβερές αλήθειες. Ο κόσμος των τραγικά αταίριαστων ζευγαριών, που παραμένουν μαζί μόνο για τα παιδιά και που, με ασυνείδητους μηχανισμούς, παραπαίουν ανάμεσα στη λογική και τη φαντασία. Η ζωοφιλία, σε σχέση με την ανθρώπινη αλληλεγγύη, και τα όρια της. Η αποσιώπηση και η άρνηση να δούμε τη βία, που μπορεί να ασκείται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Η θρησκεία, και κατά πόσο πρέπει να εκσυγχρονιστεί, για να έρθει πιο κοντά στους πιστούς. Η υιοθεσία, και η ανάγκη της προσωπικής αναγνώρισης και αποδοχής. Η απιστία, ως πληγή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η δράση των ακτιβιστών και το κόστος στην προσωπική τους ζωή και στη ζωή των οικογενειών τους.
«Μόνο η αλήθεια σώζει!», αναφωνεί ο ιερωμένος. Την αλήθεια των δραματικών προσώπων και τις αλήθειες του κόσμου προσπάθησα να φανερώσω στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς.
Κατσαούνου Αφροδίτη

Παίζουν:
Μπλαντ: Γιώργος Μαλιγιάννης
Γκόμπελ: Παναγιώτης Ντούλας
Γκρόνυα: Παναγιώτα Κολιούλη
Γκάρσον: Ευαγγελία Βλαχοπάνου
Μπαλταζάρ: Δημήτρης Μούτσιος
Σάντυ: Κωνσταντίνος Σωτηρίου
Κάρολ: Άννα Κάκκου
Γκεστ Σταρ: Βασιλική Χαβέλα

KΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΔΗ – Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου, Θεατρική Ομάδα "Υφο-ποιοι" Trailer

ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΔΗ του Άντονυ Νίλσον.Από την Θεατρική Ομάδα "ΥΦΟ-ΠΟΙΟΙ" του Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου "Νικόλαος Σκουφάς"Σκηνοθεσία: Afrodith KatsaounouTrailer Παράστασης: Πορτραιτο Kolioulis Photography StudioΠρεμιέρα Πέμπτη 2 Μαϊου έως Κυριακή 12 Μαϊου εκτός ΔευτέραςΏρα Έναρξης 21:00Δημοτική Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚομποτίουΕυχόμαστε Καλή επιτυχία , όπως κάθε χρονιά άλλωστε και ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομποτίου και την θεατρική του ομάδα "Υφο-ποιοι" για την όμορφη συνεργασία, για ακόμη μια χρονιά!

Δημοσιεύτηκε από Πορτραιτο Kolioulis Photography Studio στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Related posts

Εκδηλώσεις του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου στο πλαίσιο της εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων

Κώστας Παππάς

Αυτό είναι το exit poll για τις Εθνικές Εκλογές

Κώστας Παππάς

Αφαίρεσε 1800 τελάρα από αποθήκη στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..