ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Intracom ανέλαβε να κάνει την Αστυνομία… hi tech – Πως αλλάζουν οι έλεγχοι

Οι αστυνομικοί θα έχουν στη διάθεσή τους «έξυπνες» συσκευές που θα αναγνώριζουν πρόσωπα, δακτυλικά αποτυπώματα, τη γνησιότητα εγγράφων κ.ά.
Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία Intracom Telecom, προκειμένου να γνωστοποιήσει την υπογραφή συμφωνίας με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για την εφαρμογή του έργου της «έξυπνης αστυνόμευσης».
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο που αποσκοπεί στην αστυνόμευση με τη χρήση… hi tech εξοπλισμού. Πρακτικά αυτό θα γίνει μέσω «έξυπνων συσκευών» (σε σχήμα κινητού τηλεφώνου), το οποίο θα έχουν πάνω τους οι αστυνομικοί για να πραγματοποιούν ελέγχους κατά τη διάρκεια των περιπολιών.
Αναλυτικότερα, η εταιρία ανέλαβε τη μελέτη, το σχεδιασμό και την παράδοση πληροφοριακού συστήματος, το οποίο αποτελείται από εξοπλισμό και λογισμικό για την αναγνώριση προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων, την αναγνώριση της γνησιότητας διαφόρων εγγράφων ασφαλείας, καθώς επίσης και την παροχή δυνατότητας σύνθετων αναζητήσεων σε υφιστάμενες και νέες βάσεις δεδομένων καθώς και την συσχέτιση όλων των παραπάνω πληροφοριών.
Μέσω του έργου «Έξυπνη Αστυνόμευση», οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες που αστυνομεύουν σε ολόκληρη την επικράτεια, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα με κρυπτογραφημένο τρόπο, μέσω έξυπνων φορητών συσκευών, για τον προσδιορισμό και την επαλήθευση της ταυτότητας των πολιτών που υπόκεινται σε επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να υπάρξει μείωση του κινδύνου διαφυγής των παραβατών.
Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Ελληνική Αστυνομία για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας έξυπνης λύσης που θα συνεισφέρει στη μείωση των δεικτών εγκληματικότητας και θα διευκολύνει τις λειτουργίες των αρχών ασφαλείας. Η επέκταση της έξυπνης αστυνόμευσης θα βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία να επικεντρωθεί στις πηγές εγκληματικότητας, επιτρέποντάς της ταυτόχρονα να παίρνει αποφάσεις στρατηγικής σημασίας και να ανταποκρίνεται ταχύτερα στα εκάστοτε περιστατικά. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή ανοίγει το δρόμο για μελλοντικά έργα επιτήρησης και ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο».

πηγή:HuffPost Greece

Related posts

Google: Ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας σε Windows 7 και Chrome

Κώστας Παππάς

Οι αλλαγές που ισχύουν σε σταθερά, κινητά και Ίντερνετ από την 1η Ιανουαρίου

Κώστας Παππάς

Εξετάσεις Ραδιοερασιτεχνών στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..