• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επισκέψεις Χρ. Τσιρογιάννη σε υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς της Άρτας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισκέψεις Χρ. Τσιρογιάννη σε υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς της Άρτας

Συνεχίστηκαν οι περιοδείες του Δημάρχου Αρταίων και υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία, εν όψει των εκλογών της Κυριακής.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς και είχε συναντήσεις με τα στελέχη τους. Ειδικότερα:
Στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Πουρναρίου η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, έγιναν γνωστές οι διεκδικήσεις του συνδυασμού για τη νέα αυτοδιοικητική θητεία, 2019-2023, οι οποίες είναι:
– Η απόδοση ανταποδοτικών τελών για ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ για όλους τους δημότες από τη λειτουργία του φράγματος του Πουρναρίου
– Η ολοκλήρωση της Οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου και της Αντιπλημμυρικής Προστασίας
– H υδροδότηση του Δήμου από τη Λίμνη Πουρναρίου
– H άρδευση του κάμπου της Άρτας με κλειστό αγωγό από τη Λίμνη Πουρναρίου και
– Η αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής
Στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας «Αγία Θεοδώρα» τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, με το Δήμαρχο να υπογραμμίζει τη σημασία της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) στο Γλυκόριζο, καθώς και την τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ στις παραλίες της Κορωνησίας, ενώ εξήρε τη σημαντική δουλειά που κάνει ο Σύλλογος.
Στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλία» επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε για την στήριξη της δομής και για τη δημιουργία μέσω ΕΣΠΑ, ενώ επισημάνθηκε η δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ στο Τρίγωνο και οι εργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη.
Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας τονίστηκε η πολύ καλή συνεργασία στα θέματα μετακινήσεων και εξυπηρέτησης των δημοτών, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την στήριξη του αιτήματος του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία και η διάθεση του Δήμου να συνεχίσει να συνδράμει με κάθε τρόπο για την ολοένα και καλύτερη κάλυψη όλου του Δήμου, με την πύκνωση δρομολογίων προς Νοσοκομείο (πρωί και απόγευμα) και προς το νέο Κοιμητήριο και την εξυπηρέτηση του συνόλου των συμπολιτών που μετακινούνται καθημερινά με το αστικό λεωφορείο. Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε την πρόθεση για επιδότηση εισιτηρίων για δρομολόγια του ΚΤΕΛ σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου, ενώ συζητήθηκε και η προσθήκη και ο εκσυγχρονισμός των στάσεων λεωφορείων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του συνδυασμού για το κυκλοφοριακό, με αξιοποίηση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης με παράλληλη φύλαξή τους, με αγορά 2 mini bus με συνεχή δωρεάν δρομολόγια προς το κέντρο και με παράλληλη εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Στο ΚΔΑΠ –ΜΕΑ του Δήμου ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και τα παιδιά. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις για την στήριξη και προβολή του έργου του ΚΔΑΠ. Παράλληλα, ο Δήμος προχώρησε και στην αγορά ενός ειδικού οχήματος μεταφοράς των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ακόμη ΚΔΑΠ αλλά και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Στην Ένωση Πολυτέκνων Άρτας έγινε συζήτηση για την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε στην προηγούμενη θητεία, με το Δήμαρχο να τονίζει ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στα αιτήματα του Συλλόγου και να ενημερώνει τα μέλη του για τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα με τις μειώσεις δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους της Άρτας.
Τέλος, στο Γηροκομείο ο Δήμαρχος και τα μέλη του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» συνάντησαν εργαζόμενους της δομής και τα μέλη του Γηροκομείου, το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει στηρίξει, όπως και την τρίτη ηλικία, με πολλούς τρόπους την δημοτική θητεία που ολοκληρώνεται.

Related posts

Τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών στην Ήπειρο

Κώστας Παππάς

Ο Κώστας Χαρακλιάς στην εκπομπή «Απόψεις»

Κώστας Παππάς

Παρουσίαση των υποψηφίων του Αλέξανδρου Καχριμάνη – Προσδοκία για νίκη από την πρώτη Κυριακή

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..