• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Εκδήλωση Παρουσίασης του Έργου InClust στην Άρτα
ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδήλωση Παρουσίασης του Έργου InClust στην Άρτα

Η Αμβρακία Αναπτυξιακή προσκαλεί όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας στην περιοχή της Π.Ε. Άρτας, στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου “InClust” την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:
Oι μέχρι σήμερα δράσεις του έργου
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και το χρονοδιάγραμμα αυτών
Η θερμοκοιτίδα και ο συνεργατικός χώρος για την υποστήριξη της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας που εντός του καλοκαιριού θα λειτουργήσει στο Επιμελητήριο
Παράλληλα, θα ξετυλιχτεί η στρατηγική, οι στόχοι και τα βασικά προτάγματα του Cluster Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας που δημιουργείται στην περιοχή της Άρτας. Ειδικότερα θα συζητηθούν:
Η δομή του Cluster
Η στρατηγική και οι στόχοι του
Το αντικείμενο και το περιεχόμενο των δράσεων του
Οι συμμετέχοντες
Η υιοθέτηση ενιαίας ταυτότητας
Στόχος του έργου “InClust” είναι η ενίσχυση και υποστήριξη των πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων και πρωτοβουλιών στις περιοχές της: Άρτας, Κέρκυρας, Αυλώνας (Αλβανία), Κορυτσάς (Αλβανία).
Το “InClust” είναι μια πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Άρτας (Αμβρακία Αναπτυξιακή) η οποία είναι επικεφαλής της σύμπραξης των φορέων που υλοποιούν το έργο. Στη σύμπραξη αυτή επιπλέον συμμετέχουν:
Επιτροπή Ερευνών Ιόνιου Πανεπιστήμιου, Τμήμα Αρχειονομίας βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ
Auleda – Local Economic Development Agency (Αλβανία)
Δήμος Κορυτσάς (Αλβανία)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Στο πλαίσιο των δράσεων του “InClust” και σε κάθε μια από τις περιοχές εφαρμογής θα γίνει καταγραφή όλων των φορέων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας με στόχο τη δικτύωση μεταξύ τους και την αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας και συνδημιουργίας. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού (cluster) με διακριτό στίγμα ο οποίος θα ενισχύει τις συνέργειες και θα δημιουργεί οικονομίες κλίμακας
και χώρο συστέγασης και συνεργασίας τοπικών δημιουργών, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών, παραγωγών και πολιτιστικών φορέων. Παράλληλα θα λειτουργήσει και θερμοκοιτίδα για την φιλοξενία νέων συνεργατικών πρωτοβουλιών
παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας.
θα διοργανωθεί μια μεγάλη έκθεση όπου οι φορείς της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας θα μπορούν να παρουσιάσουν τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους καθώς και ανοικτές εκπαιδευτικές δράσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα της πολιτιστικής / δημιουργικής βιομηχανίας (marketing, χρηματοδοτικές ευκαιρίες, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης κλπ). Επίσης, θα ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος στο πλαίσιο ημερίδων / συνεδρίων.
Στο πλαίσιο του έργου ως φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), θεωρούνται όλοι οι φορείς κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί, τυπικοί και άτυποι, υπό σύσταση και υφιστάμενοι, μονοπρόσωποι και πολυπρόσωποι που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά στις: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), λιανικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, δημιουργία και εμπόριο προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης υψηλού αισθητικού ή συμβολικού χαρακτήρα που στοχεύουν στις βιωματικές αντιδράσεων του καταναλωτή, εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ.), αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, βιβλιοθήκες και μουσεία οπτικοακουστικά, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις, κατασκευές, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση κ.ά.

Related posts

Εγκρίθηκε από την Ο.Ε. η διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού Δήμου Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Καταχώριση και τήρηση Μητρώου φορέων εγκαταστάσεων μελισσοκομίας άμεσης προμήθειας μικρών ποσοτήτων μελιού

Κώστας Παππάς

Εργασίες στη… Φοντάνα της Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..