ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωσης «Τι είναι Προοδευτικό σήμερα;»

Ο Όμιλος Ιδεών «The Catalyst», το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο«Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων» σας προσκαλούν την Τετάρτη, 20/11/2019 και ώρα 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), σε μια συζήτηση για το «Τι είναι Προοδευτικό σήμερα». Θα συνομιλήσουν ο Μωυσής Ελισάφ (καθ. Πανεπιστημίου, δήμαρχος Ιωαννιτών),η Αθηνά Δρέττα (πρόεδρος «The Catalyst»), ο Σπύρος Λυκούδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς) και ο Γιώργος Αμυράς (βουλευτής ΝΔ). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πάνος Μανωλάκος (κοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος «The Catalyst»).

Είσοδος ελεύθερη

Συζήτηση : «Τι είναι Προοδευτικό σήμερα;»

Θα συνομιλήσουν ο Μωυσής Ελισάφ (καθ. Πανεπιστημίου, δήμαρχος Ιωαννιτών), η Αθηνά Δρέττα (πρόεδρος «The Catalyst»), ο Σπύρος Λυκούδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς) και ο Γιώργος Αμυράς (βουλευτής ΝΔ).
Την συζήτηση μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων συντονίσει ο Πάνος Μανωλάκος (κοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος «The Catalyst»)
Η συζήτηση διεξάγεταιστο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου «Προοδευτικές Πολιτικές για το Αύριο», ενώ πρόκειται να ακολουθήσει μια σειρά νέων στο προσεχές διάστημα.

Λίγα λόγια για το «ΤΗΕ CATALYST»
Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» (μτφρ. ο καταλύτης) υποστηρίζουν ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές.
Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.
Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.
Λίγα λόγια για τον « ΟΠΚΙ»
Ο Όμιλος Πολιτικού & Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων (ΟΠΚΙ)είναι μια ομάδα πολιτών που ζουν και εργάζονται στα Ιωάννινα και έχει θέσει ως βασική αρχή της δημιουργίας του Ομίλου την ενημέρωση της κοινωνίας για βασικά πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα, με βάση το διάλογο, την κριτική στάση και την παράθεση επιχειρημάτων. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η πίστη στη δημοκρατία και στο διάλογο. Για την ενημέρωση, ο όμιλος θα προσπαθήσει πάντοτε στις εκδηλώσεις του να προσκαλεί ομιλητές που θα παρουσιάζουν υπεύθυνες απόψεις στηριγμένες σε επιχειρήματα, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να διαμορφώνει την άποψή του, είτε συμφωνεί είτε όχι με τον ομιλητή. Θέλουμε στις εκδηλώσεις μας να προάγουμε τον ελεύθερο και δημιουργικό διάλογο.

Related posts

Του ΟΧΙ.

Κώστας Παππάς

Ξενάγηση στους βυζαντινούς ναούς Αγίου Βασιλείου Άρτας και Αγίας Θεοδώρας

Κώστας Παππάς

Δείτε live: Η τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..