• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δ. Χουλιάρας: “Ο πόλεμος γίνεται για το open mall, όχι για το πενθήμερο” – Η στοχοποίηση και ο … δεύτερος σύλλογος!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Χουλιάρας: “Ο πόλεμος γίνεται για το open mall, όχι για το πενθήμερο” – Η στοχοποίηση και ο … δεύτερος σύλλογος!

«Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα με τον Εμπορικό Σύλλογο και το πενθήμερο, έχουν με το open mall. Και αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά».

Με αυτή την φράση ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξηγεί τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει φέτος για το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Άρτας, ένας οργανωμένος πόλεμος, όπως σημειώνει, με μοναδικό στόχο το open mall και μοναδικό σκοπό την δημιουργία ενός δεύτερου εμπορικού συλλόγου ο οποίος προσδιορίζεται ως «έμποροι του ιστορικού κέντρου».
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Χουλιάρας, μία προγραμματισμένη συνέντευξη που συνέπεσε τελικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε στο θερινό ωράριο, το open mall και την κατάσταση που διαμορφώνεται για τον εμπορικό κόσμο της Άρτας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας χαρακτήρισε το open mall «μεγάλο στοίχημα» τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για τον σύλλογο. Υπογράμμισε την άψογη συνεργασία με τον Δ. Αρταίων που «τρέχει» τις διαδικασίες ώστε το 2022 να είναι πραγματικότητα. Ωστόσο όπως είπε υπάρχουν κάποιοι που δεν χαίρονται για την εξέλιξη αυτή καθώς «ενδεχομένως να χάνουν τα κεκτημένα τους». Όσο για την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε με σφραγίδα «έμποροι ιστορικού κέντρου», ο κ. Χουλιάρας σημειώνει ότι εάν συσταθεί ένας δεύτερος εμπορικός σύλλογος, το έργο απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ και χάνεται οριστικά. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ένα συσταθεί αυτή την στιγμή ένας δεύτερος εμπορικός σύλλογος, ο ίδιος θα κινηθεί νομικά εναντίον του διεκδικώντας το ποσό των 400.000 ευρώ με το οποίο εντάχθηκε το open mall. Πρόσθεσε ότι είναι δικαίωμα του καθένα να δημιουργήσει όσους εμπορικούς συλλόγους επιθυμεί, όμως τη συγκεκριμένη στιγμή θα είναι επικίνδυνο.


Αύριο ο κ. Χουλιάρας θα υποβάλει και μήνυση κατ’ αγνώστων για το φυλλάδιο που βρήκε στο αυτοκίνητο του, «λίγα μέτρα από το δωμάτιο που κοιμάμαι με τη σύζυγο και το παιδί μου» και προσθέτει «δεν έχω φοβηθεί ποτέ αλλά από πίσω υπάρχουν οικογένειες. Αν ήμουν μόνος, δεν θα πήγαινα στον εισαγγελέα». Στον εισαγγελέα θα παραδοθεί όμως και η ανακοίνωση των εμπόρων, μία ανακοίνωση που όπως σημείωσε ο κ. Χουλιάρας στοχοποιεί τον Σύλλογο κι αυτό είναι σοβαρό.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας μίλησε και για το θερινό ωράριο τονίζοντας ότι φέτος υπήρχε η πρόθεση και η πρόταση τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά, αν όχι όλα, κάποια Σάββατα του καλοκαιριού. Και φέτος ακολουθήθηκαν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες και με ερωτηματολόγια και η πλειοψηφία των εμπόρων αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά. Μία απόφαση όμως που είναι προαιρετική.
Αναφορά έκανε ο κ. Χουλιάρας και στην δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος με την πανδημία τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Τα 10 χρόνια μνημονίων και κρίσης είναι “χάδι” μπροστά στον κορωνοϊό».

Related posts

Σύλληψη 39χρονου, για κλοπή μπρούτζινων δοχείων από νεκροταφείο

Κώστας Παππάς

Υποβολή στο ΕΣΠΑ, έργων αποχέτευσης σε Γλυκόριζο – Λιμίνη –Αγία Τριάδα Κεραματών, Γραμμενίτσα– Βλαχέρνα – Ελεούσα

Κώστας Παππάς

Ξέθαψαν και μετράνε χαρτονομίσματα από την ληστεία μαμούθ των 4,2 εκατομμυρίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..