ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία – απόφαση του ΔΣ του «Μακρυγιάννη»

«ΟΧΙ» στο κλείσιμο του θεάτρου Κάστρου – Πρόκειται για κοιτίδα Πολιτισμού
Το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» με το άκουσμα της απόφασης για την παύση λειτουργίας του ως χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων του ευρισκόμενο εντός του κάστρου της Άρτας, θέατρο, ο ιδανικότερος χώρος από ακουστικής αλλά και φυσικής ομορφιάς για κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης μας, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω: α) Ο σύλλογος μας είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την απόφαση αυτή. β) Θεώρει επιτακτική ανάγκη τη στράτευση όλων των πολιτιστικών φορέων αλλά και των Αρτινών με στόχο να μην καταντήσει και το θεατράκι όπως και το Ξενία γ) Να προβεί σε παράσταση τόσο στο δήμο Αρταίων όσο και στην προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας αλλά και σε οιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα με αίτημα το μη κλείσιμο του, τη λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων για την ασφάλεια όλων των παρευρισκόμενων στο θεατράκι κατά τη διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατών και συντελεστών των κάθε είδους παραστάσεων, καθώς επίσης και τον εξωραϊσμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του με βάση την αισθητική του κάστρου.
Καλεί τους βουλευτές της πόλης μας, το περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο να σταθούν αρωγοί στην επιθυμία του Αρτινού λαού για το μη κλείσιμο ενός χώρου συνυφασμένου και άρρηκτα συνδεδεμένου με τον πολιτισμό και ταγμένου εδώ και πολλά χρονιά να υπηρετεί και να δέχεται τις κάθε είδους υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας και όχι μόνο.
Επίσης καλούμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τους κατοίκους του δήμου μας να ενεργοποιηθούν έτσι ώστε να μην νεκρώσει ένας ακόμη χώρος από τους τελευταίους που έσφυζε από πολιτισμό με εκδηλώσεις επιπέδου.
Για το ΔΣ του «Μ», η πρόεδρος, Δήμητρα Αξιώτη

Related posts

Εκδήλωση εις τιμήν και μνήμην του ιδρυτού της Σχολής Βελλάς Σπυρίδωνος Βλάχου

Κώστας Παππάς

Θησαυροί μεγάλης ιστορικής αξίας στα θεμέλια της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Εντυπωσίασε η 3η έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..