ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βρετανία: Στους αιθέρες το πρώτο αεροσκάφος με καύσιμο υδρογόνου

 

Μια δοκιμαστική πτήση στη Μεγάλη Βρετανία επιβεβαιώνει πως η χώρα αυτή μπορεί να καταστεί σημαντικός παίκτης στην αεροπλοΐα και να γίνει πρωτοπόρος στον τομέα της βιώσιμης αεροπορίας.
Η πρώτη πτήση εμπορικού αεροσκάφους που τροφοδοτείται με καύσιμα από κυψέλες υδρογόνου πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα αεροσκάφος τύπου Piper Malibu της νεοφυούς εταιρείας ZeroAvia από το αεροδρόμιο του Πανεπιστημίου Κράνφιλντ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ZeroAvia, Βαλ Μιφτάκοφ, ήταν ένας από τους πιλότους στη διάρκειας οκτώ λεπτών πτήση του αεροσκάφους, που έφτασε σε ύψος τα 1.000 πόδια και ταχύτητα τους 100 κόμβους.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph, η πτήση έγινε προκειμένου να γίνει επίδειξη της βιωσιμότητας του νέου συστήματος προώθησης ZeroAvia με τάση 800 βολτ και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το νέο αυτό σύστημα έχει την ικανότητα να μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό, γεγονός που θέτει σε κίνηση των κινητήρα του Piper.
Η επιτυχία ενός τέτοιου συστήματος αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στο μέλλον των αερομεταφορών, καθώς θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα στα καύσιμα.
Το πρόγραμμα της ZeroAvia χρηματοδοτείται από κοινού από τη βρετανική κυβέρνηση από κοινού και από ιδιωτικά κεφάλαια.

Related posts

Εκδήλωση: «Γένεση και Εξέλιξη του Σύμπαντος στη Σύγχρονη Κοσμολογία- Κοσμολογικές αντιλήψεις στην Επικούρεια Φιλοσοφία»

Κώστας Παππάς

Πρόσκληση στην έκθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Κώστας Παππάς

Concorde: 19 χρόνια από τη μοιραία συντριβή στο Παρίσι – Η αρχή του τέλους για τον υπερηχητικό “θρύλο”

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..