ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απονεμήθηκαν τα Αγραφιώτεια και Μπαρμπαστάθεια Βραβεία

Τα Αγραφιώτεια και Μπαρμπαστάθεια Βραβεία απονεμήθηκαν και φέτος από τον Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς» στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος «Σκουφάς» συστήνει ειδική επιτροπή για την απονομή των βραβείων εκτελώντας τις διαθήκες του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου Βασιλείου Αγραφιώτη και της Σαπφούς Μπαρμπαστάθη, σύζυγος του Μαθηματικού Χρήστου Μπαρμπαστάθη.
Τα Αγραφιώτεια Βραβεία απονέμονται στους πρωτεύσαντες μαθητές των λυκείων της πόλης της Άρτας καθώς και σε ανθρώπους που διαπρέπουν στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, στον εθελοντισμό και γενικότερα προσφέρουν στον συνάνθρωπο.


Φέτος απονεμήθηκαν:
Στην οικογένεια του Κλέωνα Τσέτη, την σύζυγό του Σόνια και τις κόρες του Ιουλία και Ειρήνη, αφού με τις χορηγίες των διαφόρων εταιρειών του Ομίλου φαρμακευτικών επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ «ΟΦΕΤ» προς διάφορα ευαγή και πολιτιστικά ιδρύματα της περιοχής, αλλά και τις επιστημονικές δραστηριότητες του Ιδρύματος «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την άνοδο του επιπέδου των αρτινών πολιτών.
Η οικογένεια του Κλέωνα Τσέτη δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και να παραλάβει το βραβείο. Αυτό θα γίνει στα πλαίσια εκδήλωσης που θα προγραματιστεί το επόμενο διάστημα.

Στην Λαμπρινή Ντουχανιάρη, για την επίδειξη πνεύματος αλτρουϊσμού σε ύψιστο βαθμό, παίρνοντας τη γενναία απόφαση να δωρίσει ζωτικά όργανα (καρδιά, ήπαρ και νεφρούς) του θανασίμως τραυματισθέντος γιου της και να χαρίσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους. Το βραβείο παρέλαβε ο αδερφός του δότη, Βασίλης Ντουχανιάρης.


Στον Δημήτριο Αλεξίου (μετά θάνατον), καθηγητή Γαστρεντερολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ιατρό του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, που με την ιδιότητά του αυτή τίμησε επί σειρά ετών τον όρκο του Ιπποκράτη και πρόσφερε μέγιστες υπηρεσίες σε πολυάριθμους αρτινούς που έφθαναν στην πρωτεύουσα για την παροχή των απαραίτητων ιατρικών περιθάλψεων. Το βραβείο παρέλαβε η αδερφή του, Τζένη Αλεξίου.


Στην Κική Μανοπούλου, για την επί σειρά ετών εθελοντική προσφορά της σε πολυάριθμες κοινωνικές, ανθρωπιστικές και πολιτιστικές δομές του τόπου.


Στην Ευτυχία Καραστεργίου, Παιδίατρο – Δ/ντρια του Κ.Υ Άνω Καλεντίνης, για την προσφορά της και την επίδειξη ανθρώπινου πνεύματος στις δομές υποδοχής προσφύγων στη Φιλιππιάδα, όπου εθελοντικά ζήτησε να αποσπαστεί παρέχοντας ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες.


Τα Μπαρμπαστάθεια Βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές Μαρίνα Γεωργογιάννη του 1ου Λυκείου Άρτας και Μιχάλη Κολώνα του 2ου Λυκείου Άρτας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας Άρτας που διεξάγεται για τον σκοπό αυτό.


Η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου «Σκουφάς» για την απονομή των Αγραφιώτειων και Μπαρμπαστάθειων Βραβείων περιελάμβανε ομιλία για το «θαύμα του ΄21» από τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Ντούβαλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας και προβολή του ντοκυμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα για τον ποταμό Άραχθο.

Related posts

Ευχαριστήριο Μήνυμα Προέδρου Ν.Ε. ΤΕΕ Ν. Άρτας

Κώστας Παππάς

Υιοθέτησε ένα Αδέσποτο – «Με μια ενημερωτική εκδήλωση τίμησε ο Δήμος Αρταίων την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων»

Κώστας Παππάς

Δικογραφία από την Ασφάλεια Άρτας σε 20χρονο για αφαίρεση πορτοφολιού από αυτοκίνητο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..