ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργούν τη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία

Μπροστά στην υποβάθμιση και στην συνεχή εντατικοποίηση που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ.
Μπροστά στην συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών και της χρηματοδότησης των δημόσιων Νοσοκομείων και των δομών της Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Μπροστά στην προσπάθεια των κυβερνήσεων, νέων και παλιών, για την δημιουργία εργαζομένων πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και «αξιολόγηση».
Μπροστά στον σχεδιασμό που περιλαμβάνει κουτσούρεμα και κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος.
Μπροστά στην πολιτική απόφαση για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος υγείας και εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας.
Μπροστά στην «επέλαση» του νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών του που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί με ζέση.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας, καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΕΜΠΤΗ 16 Μάη 2019.
Απαιτούμε και θα αγωνιστούμε για:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των ΚΥ με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς – μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των επικουρικών – συμβασιούχων κι εργολαβικών συναδέλφων σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Ανάκτηση όλων των απωλειών της μνημονιακής περιόδου – Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού – Βασικός Μισθός στα 751€ – αυξήσεις στις συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας – Πρόσληψη μόνιμων Γιατρών Εργασίας – Τεχνικών Ασφαλείας.
Αύξηση των δαπανών για την υγεία – Πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό – Καμιά ιδιωτικοποίηση και συγχώνευση υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Related posts

Τέλος το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους – Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ

Κώστας Παππάς

Γιώργος Στύλιος – Ισχυρή εντολή στη Ν.Δ για να μπει ο τόπος μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Κώστας Παππάς

Συμφωνία συνεργασίας συνδυασμών Γαρνέλη – Τόσκα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..