• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Αντιδράσεις και γενικές συνελεύσεις κατοίκων για το μεταναστευτικό στην Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις και γενικές συνελεύσεις κατοίκων για το μεταναστευτικό στην Άρτα

Θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων σε ιδιωτική έκταση στο Χανόπουλο Άρτας.
Εκεί θα μεταφερθούν 1.500 μετανάστες, γεγονός που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή με δηλώσεις του κάνει λόγο για ελλιπή σχεδιασμό και για ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο Δήμος.
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των κατοίκων στη Τ.Κ Ρόκκα, τη Κυριακή, όπου η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική για δυο λόγους . Ο πρώτος αφορά την πολύ κοντινή απόσταση (5 χλμ) που βρίσκεται η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» του Δ. Ζηρού. Ο δεύτερος λόγος αφορά τις καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα που δεν επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων. Σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό ενώ σε περίπτωση βροχοπτώσεων προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα στη περιοχή.
Σήμερα Δευτέρα για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των κατοίκων στη Τ.Κ Καλαμιάς. Δύο ακόμη συνελεύσεις κατοίκων θα γίνουν στις Τ.Κ Καμπής και Χανόπουλου την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 6.30 και στις 6 το απόγευμα αντίστοιχα.
Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα υποβληθούν στο Δ.Σ Αρταίων το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εντοπισμός βιοτοξινών σε μύδια – Απαγόρευση αλιείας

Κώστας Παππάς

Ευχαριστήριο Μήνυμα Προέδρου Ν.Ε. ΤΕΕ Ν. Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στην εκδήλωση «Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των Αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..