ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Ανάσες στο χρόνο”

Ένα ξεχωριστό μουσικό γαϊτανάκι πλεγμένο από γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια της ελληνικής παράδοσης θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” Πρέβεζας τρεις καλλιτέχνες που αποτελούν γνήσιους εκφραστές του παραδοσιακού τραγουδιού.
Ο “βαρώνος” του κλαρίνου Πέτρος Λούκας Χαλκιάς υπόσχεται να μας παρασύρει σε μοναδικές μουσικές περιπλανήσεις με συνταξιδιώτες δύο νέους ερμηνευτές, εξέχοντα ταλέντα και θεματοφύλακες της κληρονομιάς μας, την Αρετή Κετιμέ και τον Πρεβεζάνο καλλιτέχνη Κώστα Μήτση.
Οδοιπορικό σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της παράδοσης με σκηνικό τον ευλογημένο μας τόπο και τον μουσικό μας πλούτο επιχειρούν οι τρεις καλλιτέχνες, που πρωταγωνιστούν στην παράσταση αυτή. Με διαφορετικές αφετηρίες και ξεχωριστά σημεία γραφής συνδέουν το παρελθόν, το σήμερα και το αύριο με τις «ανάσες» τους. Πλέκουν στίχους όμορφους, τραγουδούν με λόγια ελληνικά, παίζουν μελωδικές ενορχηστρώσεις και μοιράζουν μυρωδιές, ευωδιές γλυκές από κάθε γωνιά της χώρας μας. Για πρώτη φορά οι τρεις καλλιτέχνες συμπράττουν στη σκηνή και συναρπάζουν με τις ερμηνείες, τις εναλλαγές και τα μουσικοχορευτικά «παντρέματα» από κάθε άκρη του ελληνισμού. Το μοιρολόι από την Ήπειρο συναντά το ταξίμι της Πόλης, ο καρσιλαμάς της Θράκης, τον μπάλο του Αιγαίου, ενώ οι ανατολίτικοι μουσικοί δρόμοι βρίσκουν τη συνέχειά τους στα μακάμια της Πρέβεζας και του Ζαγορίου και στους μακεδονικούς ήχους σε μία εντυπωσιακή πλοκή.

Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε Σ
Πέτρος Λούκας Χαλκιάς στο κλαρίνο
Τραγουδούν: Αρετή Κετιμέ & Κώστας Μήτσης
ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Μανώλης Κόττορος (βιολί)
Πέτρος Χαλκιάς (κλαρίνο)
Θανάσης Βόλλας (λαούτο)
Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι)
Πέτρος Μήτσου (μαντολίνο, γκάιντα, φωνητικά)
Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Μήτσης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αρετή Κετιμέ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Μανώλης Κόττορος
Η είσοδος είναι ελεύθερη .
Δελτία εισόδου διατίθενται στο Γραφείο Πολιτισμού (πρώην Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο χώρο του Κηποθεάτρου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και αποχώρηση του κοινού.

Related posts

Ξενάγηση στους βυζαντινούς ναούς Αγίου Βασιλείου Άρτας και Αγίας Θεοδώρας

Κώστας Παππάς

Βρέθηκε ο τάφος του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας; – Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος

Κώστας Παππάς

Λογισμικό για φορητές συσκευές, με αυτόματη ανάλυση, μεταγραφή και μετάφραση βυζαντινών επιγραφών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..