ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξυπνο σύστημα διαχείρισης νερού για τον Δ. Αρταίων

Στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Άρτας παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί από τον αρμόδιο μελετητή και τα τεχνικά κλιμάκια της Επιχείρησης, το σύστημα τηλε – ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Α, με σκοπό την αποφυγή αλλά και τον εντοπισμό τυχόν διαρροών.

Το έργο που ολοκληρώθηκε από την Δ.Ε.Υ.Α.Α, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.447.361 ευρώ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, με υπερσύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για το δίκτυο ύδρευσης. Το σύστημα παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίκτυο, με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση δράσεων πριν εμφανιστεί τυχόν πρόβλημα στους καταναλωτές.


Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση συστημάτων τηλε – διαχείρισης και ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να υπάρχει γρήγορη επέμβαση τόσο σε φανερές, όσο και σε αφανείς βλάβες.
Πως λειτουργεί το σύστημα:
Μέσω του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου, ο οποίος βρίσκεται στο κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Α, εκτελείται ο τηλε – έλεγχος και ο τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης. Με την εγκατάσταση Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε) και Εγκατάσταση Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και Σημείων Μέτρησης Διαρροών (Τ.Σ.Ε) και (Σ.Μ.Δ), που τοποθετούνται σε καίριες θέσεις του δικτύου ύδρευσης, παρέχεται τοπικός έλεγχος και τηλεχειρισμός, ενώ γίνεται έλεγχος για διαρροές, ζημιές, αλλά και τυχόν παράνομες συνδέσεις.

Τα παραγόμενα αποτελέσματα:

– Αναβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών
– Ενισχύεται και προστατεύεται δίκτυο
– Διασφαλίζεται ο απαιτούμενος έλεγχος ποιότητας του νερού
– Παρακολουθείται η ροή του νερού σε όλες τις περιοχές του Δήμου
– Εξασφαλίζονται οι ποσότητες που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν ένα λογικό επίπεδο κατανάλωσης
– Επιλύονται τυχόν προβλήματα πιο γρήγορα
– Προστατεύεται το νερό και το περιβάλλον
– Μειώνονται οι δαπάνες και εξοικονομούνται χρήματα

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α, Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε σε δήλωσή του:
« Πρόκειται για ένα έργο υποδομής και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Α το οποίο περιλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων για την “Έξυπνη Πόλη”. Ένα έργο που αφορά το παρόν αλλά και το μέλλον, αφού οι υποδομές αυτές αποτελούν πλέον περιουσιακό στοιχείο της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Συνεχίζουμε και είμαστε δίπλα στους δημότες μας με έργα και μάλιστα με έργα που σε βάθος χρόνου εξοικονομούν χρήματα των δημοτών».

Related posts

Συμμορία νεαρών με… παρελθόν για διακεκριμένες κλοπές

Κώστας Παππάς

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξανάδωσε τις παλιές «πρωτιές» της παρακμής στην Άρτα!

Κώστας Παππάς

Πέφτει κι άλλο η τιμή του πετρελαίου μετά τα νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..